Svrljiške novine

UREĐENJE SELA
Broj pregleda

Obilazak turističkih potencijala Kopajkošare

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović minule nedelje obišla je selo Kopajkošaru kako bi se uverila u kvalitet radova na uređenju prostorija mesne zajednice koje su ujedno tzv. turistički info centar sela.

obilazak kopajkosara

Naime, u ranijem periodu izvršena je izgradnja zgrade, postavljeni su krov i prozori, a ovih dana završena je i izgradnja stepeništa i ograde ispred ulaznih vrata.

mapa kopajkosara

Takođe, postavjena je i turistička mapa sela, možda prva na teritoriji svrljiške opštine i nalazi se ispred prostorija MZ.

Na mapi su obeleženi svi potencijali ovog prelepog i za turiste zanimljivog sela, koje je zaista bogato pećinama i turističkim potencijalima.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović ističe da će u narednom periodu opština uložiti napore da se svako selo pripremi da dočeka turiste.

Cilj nam je razvoj turizma jer će na taj način naša opština ekonomski napredovati. Imamo sve uslove za otpočinjanje progesivnijeg razvoja turizma na teritoriji Svrjiga, rekla je predsednica opštine Jelena Trifunović.

Ona je iskoristila priliku i sa meštanima razgovarala o daljim koracima ka unapređenju seoskog turizma.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Dobra vest!

Izgradnja puta pored crkve u Drajincu

Odlična vest

Širokopojasni internet stiže u svrljiška sela

Turizam

Odbornik Mitić pozvao turiste da posete Kopajkošaru

CTKS

Radionica ,,Pravni okvir i potencijali za razvoj ruralnog turizma“

Uspešna akcija

Drvo pokidalo žice sa bandere pa se srušilo na kuću, Slivje nekoliko sati bez struje! (FOTO)

Turizam

Svetski dan turizma obeležen i u Svrljigu

Odlične vesti

Rekordni rezultati srpskog turizma u ovoj godini

Turizam

Održana prva manifestacija ,,Ubave su svrljiške sedenjke” u organizaciji etno kuće ,,Mihajlović”

5 Responses

  1. Na naznačenoj fotografiji pored predsednice Jelene trebalo je da se nalazi najmanje još jedna osoba, a to je direktor Centra, kao nadležna osoba koja je zadužena za operacionalizaciju strateškog opredeljenja – razvoj turizma na teritoriji opštine Svrljig. Pored predsednice Jelene da i nije bio sam direktor Centra, postoji neko ko je verziran za projektno poslovanje, ko takva iskustva ima (neću da kažem da su to Marko i njegova ekipa, ali je to istina)pa mora da prati čelnicu opštine jer nije njeno da piše projektne ideje i programe finansijera da prati svakoga dana. Vidim da se projekti kao izvor radnih mesta mnogo podcenjuje i to će značiti da se ne koristi kanal za zapošljavanje koji postoji, a žali se na nemanje posla za mnogo mladih Svrljižana. Ovo selo sa svojim prirodnim bogatstvom, po mojoj proceni, moglo bi da bude turistička meka na teritoriji ove opštine. Sa svetskim rekordom koji i dalje važi za pećinu Samar, ovo selo bi trebalo da ima posećenost koliko i stalno živećih stanovnika u njemu. Dajte se povežite sa srpskim klubovima u Malmeu i Bazelu, pa našu decu dovedite preko jeftinih letova na niškom aerodromu dva puta nedeljno, za male pare izražene u švedskim krunama i švajcarskim francima. Da, pitanje je smeštaja te dece, e to je već pitanje za direktora Centra, za direktora ZZ Svrljižanka, za preduzetnike i privrednike na teritoriji opštine Svrljig. Evo gde se može pozvati Ranko Jović za njegove stolice, kao i Borislav Jović za njegove proizvode iz vinarije Status, ali ništa manje ne treba moga imenjaka i prezimenjaka iz SKC Niš pozvati da se angažuje u produkciji programa za tu decu, kada budu u poseti samom Svrljigu, tj. Centru za turizam. Ovo je samo jedno vidjenje budućnosti, gde bi Jovići mogli da doprinesu boljem životu u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!. P.S. Pozivam i druge žitelje opštine Svrljig, sa prezimenom Jović da se pridruže davanju predloga za rad Centra kao i za taj info centar u ovome svetski poznatom svrljiškom selu.

  2. Predsednici opštine Svrljig se u ime mojih članova Mesne zajednice i meštana sela Kopajkošare zahvaljujem na obilasku našeg sela i podršci koju nam daje u realizaciji naši zacrtanih planova.
    Podržavam predlog gospodina Joviča, a Ranko Jovič je kao čovek uvek spreman da pomogne gde treba, u okviru svojih mogućnosti.

  3. Predsednici opštine Svrljig Jeleni Trifunovič se u ime članova Mesne zajednice i meštana sela Kopajkošare zahvaljujem na obilasku sela Kopajkošare i podršci koju nam daje u realizaciji naših zacrtanih planova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *