Search
Close this search box.
SPREMITE SE
Broj pregleda

Prvi sneg čeka nas na velikog sveca

Podeli sa prijateljima:

Čini se neverovatno da će Beograd suncem obasjan uskoro prekriti snežne pahulje ali to će se dogoditi brže nego što očekujete.

sneg

Ljudi su oduvek vremenske prilike povezivali sa nekim višim silima tražeći u svemu simboliku. Narodna verovanje tvrde da će zima biti duga ako prvi sneg padne na neki velikog sveca, što je slučaj ove godine.

slika

Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda prve pahulje nas očekuju 27. novembra na dan Svetog Apostola Filipa, koji je jedan od 12 veliki apostola.

Foto: Yayimages/Ilustracija, izvor: Na dlanu

2 Komentara

  1. Iz detinjstva znam da je prva prava hladnoća, ona sa osećajem dolazeće zime, bila oko dana kada se slavi Sveta Petka. Od tada pa do Mitrovdana već je znao zabeleti prvi sneg, tako da se sada, nekih pola veka posle tog mog sećanja iz ranog detinjstva, mogu pozvati na klimatske promene i eto mesec dana kasnije naznake prvog snega. U svakom slučaju, ove tople jesenje dane treba iskoristiti kako bi se izvršile poslednje pripreme za predstojeću zimu. Ovo je još jedna prilika kada pozivam sve iz Foruma mladih USS da se okupe i pomognu najstarijim domaćinstvima na teritoriji opštine Svrljig da se pripreme za hladne i snegom pritisnute dane ove zime. Živeo Svrljig!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju