SPREMITE SE
Broj pregleda
[post-views]

Prvi sneg čeka nas na velikog sveca

Čini se neverovatno da će Beograd suncem obasjan uskoro prekriti snežne pahulje ali to će se dogoditi brže nego što očekujete.

sneg

Ljudi su oduvek vremenske prilike povezivali sa nekim višim silima tražeći u svemu simboliku. Narodna verovanje tvrde da će zima biti duga ako prvi sneg padne na neki velikog sveca, što je slučaj ove godine.

slika

Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda prve pahulje nas očekuju 27. novembra na dan Svetog Apostola Filipa, koji je jedan od 12 veliki apostola.

Foto: Yayimages/Ilustracija, izvor: Na dlanu

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

2 Komentara

  • Iz detinjstva znam da je prva prava hladnoća, ona sa osećajem dolazeće zime, bila oko dana kada se slavi Sveta Petka. Od tada pa do Mitrovdana već je znao zabeleti prvi sneg, tako da se sada, nekih pola veka posle tog mog sećanja iz ranog detinjstva, mogu pozvati na klimatske promene i eto mesec dana kasnije naznake prvog snega. U svakom slučaju, ove tople jesenje dane treba iskoristiti kako bi se izvršile poslednje pripreme za predstojeću zimu. Ovo je još jedna prilika kada pozivam sve iz Foruma mladih USS da se okupe i pomognu najstarijim domaćinstvima na teritoriji opštine Svrljig da se pripreme za hladne i snegom pritisnute dane ove zime. Živeo Svrljig!!

  • Vise Nam je dosadilo I kise i snega

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *