POLITIKA
Broj pregleda

USS formirala Forum žena u Nišu

Ujedinjena seljačka stranka koja potiče iz Svrljiga, gde joj je i sedište, a na čijem čelu je Milija Miletić doskorašnji predsednik opštine Svrljig, danas narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, juče je formirala Forum žena Ujedinjene seljačke stranke u Nišu.

forum-zena

Po rečima predsednika Ujedinjene seljačke stranke i narodnog poslanika Milije Miletića, cilj osnivanja Foruma je osnaživanje žene, koja je stub porodice i svake kuće.

Milija Miletić
Milija Miletić

Žene moraju biti zaštićene od svega, prvenstveno od nasilja u porodici, tako da ćemo na tome svi zejedno raditi. Zalagaćemo se da žene imaju veća prava i da budu uključene u svim segmentina društva, ravnopravno kao i muškarci. Jer bez jedne stabilne žene i domaćice nema ni uspešnog muškarca, rekao je Milija Miletić.

Za predsednicu Foruma žena USS jednoglasno je izabrana Violeta Cvetanović – zdravsteni radnik.

Ona najavljuje brojne edukacije i seminare posvećene nezaposlenim ženama, samohranim majkama i zdravlju.

Inače, prva aktivnost koju je pripremio ovaj Forum žena je organizovanje Sajma zimnice u Jelašnici, koji će biti održan naredne nedelje.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

2 Komentara

  • Svaka čast predsedniku USS pošto je formiranjem Foruma žena načinio korak ka obezbedjivanju budućnosti ove stranke – jer jedino žene mogu da na svet donesu tu budućnost. Naravno da samo formiranje Foruma žena neće doneti poboljšanje položaja žena ali ako se snaga i znanje žena u opštinskim odoborima udruži biće to velika promena nabolje. Pozivam da se predsedavajuća Foruma žena uputi u mogućnosti povezivanja sa organizacijam iz NVO sektora koje se bore za poboljšanje položaja žena kako bi dobili optimalnu osnovu za pokretanje projekata za boljitak žena na teritoriji opštine Svrljig kao i drugih opština gde USS ima svoje odbore. Živeo Svrljig!!

  • Miroslave Joviću,ti si supermen za pisanje nečega što je nemoguće izvesti i sprovesti u stvarnost,kontroliši svoje emocije i snagu nemogućeg,šta je po tebi toliko urađeno u ovom bednom Svrljigu,Dno Dna……

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *