Search
Close this search box.
POLITIKA
Broj pregleda

USS formirala Forum žena u Nišu

Podeli sa prijateljima:

Ujedinjena seljačka stranka koja potiče iz Svrljiga, gde joj je i sedište, a na čijem čelu je Milija Miletić doskorašnji predsednik opštine Svrljig, danas narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, juče je formirala Forum žena Ujedinjene seljačke stranke u Nišu.

forum-zena

Po rečima predsednika Ujedinjene seljačke stranke i narodnog poslanika Milije Miletića, cilj osnivanja Foruma je osnaživanje žene, koja je stub porodice i svake kuće.

Milija Miletić
Milija Miletić

Žene moraju biti zaštićene od svega, prvenstveno od nasilja u porodici, tako da ćemo na tome svi zejedno raditi. Zalagaćemo se da žene imaju veća prava i da budu uključene u svim segmentina društva, ravnopravno kao i muškarci. Jer bez jedne stabilne žene i domaćice nema ni uspešnog muškarca, rekao je Milija Miletić.

Za predsednicu Foruma žena USS jednoglasno je izabrana Violeta Cvetanović – zdravsteni radnik.

Ona najavljuje brojne edukacije i seminare posvećene nezaposlenim ženama, samohranim majkama i zdravlju.

Inače, prva aktivnost koju je pripremio ovaj Forum žena je organizovanje Sajma zimnice u Jelašnici, koji će biti održan naredne nedelje.

2 Responses

  1. Svaka čast predsedniku USS pošto je formiranjem Foruma žena načinio korak ka obezbedjivanju budućnosti ove stranke – jer jedino žene mogu da na svet donesu tu budućnost. Naravno da samo formiranje Foruma žena neće doneti poboljšanje položaja žena ali ako se snaga i znanje žena u opštinskim odoborima udruži biće to velika promena nabolje. Pozivam da se predsedavajuća Foruma žena uputi u mogućnosti povezivanja sa organizacijam iz NVO sektora koje se bore za poboljšanje položaja žena kako bi dobili optimalnu osnovu za pokretanje projekata za boljitak žena na teritoriji opštine Svrljig kao i drugih opština gde USS ima svoje odbore. Živeo Svrljig!!

  2. Miroslave Joviću,ti si supermen za pisanje nečega što je nemoguće izvesti i sprovesti u stvarnost,kontroliši svoje emocije i snagu nemogućeg,šta je po tebi toliko urađeno u ovom bednom Svrljigu,Dno Dna……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano