Search
Close this search box.
ZA KOGA ĆETE GLASATI
Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka ubedljivo pobedila u anketi

Podeli sa prijateljima:

U anketi ”Za koga ćete glasati na narednim lokalnim izborima” u kojoj je učestvovalo više od 4000 ljudi, Ujedinjena seljačka stranka dobila je apsolutnu podršku posetioca sajta, odnosno 63, 3% od ukupnog broja glasova.

sandzak news

USs-63-postoNajveće iznenađenje je zabeležila Srpska radikalna stranka sa 14,7%, koja je za 0,3% ispred Srpske napredne stranke koja je zabeležila 14, 3% glasova.

U ovoj anketi koja je trajala nedelju dana, cenzus nisu prešle Demokratska stranka koja je imala 0,5 %, Socijalistička partija Srbije 0,4%, Liberalno demokratska partija 0,3%, Socijaldemokratska stranka 0,2%, Dosta je bilo – Restart 0,2% i Dveri 0,1%.

Katastrofalne rezultate zabeležili su Jedinstvena Srbija i Nova Srbija koje su imale 0%, odnosno jednocifren broj glasova.

Inače, čak 5% odlučilo je da ne izađe na predstojeće izbore.

Internet portal ”Svrljiške novine” sličnu anketu sproveo je i 2011. godine, pred lokalne izbore. Rezultati internet istraživanja i na biralištima 2012-te bili su skoro identični.

Vredno je istaći da je Ujedinjena seljačka stranka tada imala preko 50% glasova.

14 Komentara

  1. Prema svemu vidjenom na terenu i prema vidjenom u rezultatima ove ankete postavlja se pitanje zbog čega se ne bi USS bolje pozicionirala u opštinama gde ima svoje opštinske odbore. Predlažem g-dinu Miliji Miletiću i predsednici opštine Jeleni da se više angažuju na osnaživanju partijske infrastrukture u opštinama Južne i Istočne Srbije, jer će time imati mogućnost da se praksa vladanja u opštini Svrljig prenese dalje i da se sinhronizovanim delovanjem u vlasti više opština pokrenu veći infrastrukturni projekti, značajni za ovaj region. Naravno, za to treba ljudskih i materijalnih resursa, pa se time otvaraju nova radna mesta u projektovanju i realizaciji, a Svrljig se pojavljuje kao središte USS. Tim putem bi se i veći skupovi USS organizovali u Svrljigu, što vrlo dobro utiče na povećanu vanpansionsku potrošnju. Ima para da se vrti u Svrljigu ako se ojača USS u ovakvom konceptu vladanja na lokalnom nivou. Živeo Svrljig!!!.

  2. Nikakvo iznenadjenje, USS je jedina koja nesto radi. Svi ostali spavaju i cekaju da se raspisu izbori da bi krenuli u kampanju lazi. Nama trebaju dela a ne reci svi mogu da pricaju a kad treba da se nesto uradi tad svi imaju izgovore. Milija se jedini bori za Svrljig.

  3. SNS U SVRLJIGU JE NAJGORA STRANKA KOJU PREVODI JEREMIJIC DA IMA DA PADNE ISPOD CENZUSA PRE IZBORA,POZIV GRADJANA OPSTINE SVRLJIG DA OTVORE CETVORE OCI ZA KOGA CE GLASATI 20 JANUARA ,A KO MOZE DA VODI OPSTINU SVRLJIG JE SRBISLAV DJORDJEVIC NOVI PREDSEDNIK OPSTINE

  4. Ko ti drma kavez?
    Vi sa vašom ideologijom ćete daleko da dogurate.
    Pustite nas priča, ovo je ipak internet glasanje i ne mora da znači baš ništa, ali može i da sugeriše mnogo.
    Prvo, vi radikali ste nepismeni. U stranci je ostao samo jad i beda. Sve normalno je otišlo iz stranke.
    Ne majite ljude glupim komentarima i naučite da isključujete CAPS LOCK kada pišete. Nepismeni aktivisti!

  5. Ok je ljudi. Jedni imaju malo manje od drugih. Ali pogledajte ostale stranke. Budite srecni. Demokrate ih nema kao sto ih i nece imati. Pogledajte socijaliste, katastrofa. Imace oni ali ne vise od dva odbornika. Niko ne zeli da glasa za lose lidere,lose ljude.

  6. Nepismeni ste vi naprednjaci ,pogledajte koji sljam vam vodi stranju u Svrljigu covek koji je privatizovao stranku ,pecat i dukomenta cuva kuci,stranka vam nikada nije otvorena u koliciji ste s USS a nikada vas nema u Opstini na radnom mestu ,a boli vas to sto je SRS u Svrljig bola od vas i sto ce mo formirati koliciju s USS,ukrali ste na 3 odbornicka mandata PADA VAM REJITING NA REPUBLICKI NIVOU A I NA LOKALU a istina vas boli POBEDA JE NASA ZIVEO SESALJ ZIVELA SRBIJA STOP SNS

  7. Rezultat je očekivan. Malo zbog vidljivih rezultata, malo zbog loše opozicije. Rukovodstvo USS-a, pre svega dvojac Miletić-Trifunović, bi trebalo da ovakvu podršku shvate kao veliku odgovornost. Godine prolaze, problemi su sve veći. Trebalo bi da preispituju rad svojih kadrova, da smenjuju one koji su se loše pokazali. Ne da nerad i nesposobnost ovih kriju iza svoje popularnosti.
    Bilo je i na republičkom nivou stranaka koje su imale veliku podršku pa danas više ne postoje. Narod nije glup i zato nema opuštanja.

  8. Na tastaturi imate dugme Caps Lock, bilo bi poželjno za Vas da naučite njegovu svrhu pri pisanju tekstova na računaru.
    Pisanjem velikih slova na internetu smatra se kao vikanje. A indijanac verovatno niste, jel da?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano