OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Raspodeljena sredstva crkvama i verskim organizacijama

Danas je održana 41. sednica Opštinskog veća opštine Svrljig.

opstinsko-vece

Na današnjnoj sednici većnici su razmatrali raspodelu sredstava crkvama i verskim organizacijama koje su dodeljene po konkursu.

Crkvenoj opštini Svrljig opredeljena su sredstva u iznosu od 280.000 dinara i to za “Sanaciju i revitalizaciju fasade parohijskog doma“ 240.000 dinara i 40.000 dinara za promociju i prezentaciju Crkvenog hora.

Crkvena opština Crnoljevica za rekonkstrukciju temelja crkve u selu Gulijan odobrena su sredstva u iznosu od 240.000 dinara, Manastir Sv. Arhangel Gavrilo dobio je 240.000 dinara za rekonstrukciju Sale za ručavanje naroda i izgradnju mokrog čvora i Crkvena opština Lalinac doila je sredstva u iznosu od 240.000 dinara za rekonstrukciju krova crkve u Lalincu.

Vladica Živanović ističe da opština ide u pravom smeru kada je u pitanju promocija pravoslavnog, odnosno verskog turizma.

Turisti će moći ubuduće da posećuju renovirane hramove i to može biti interesantno za upotpunjavanje turističke karte opštine Svrljig, kaže Živanović.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da opština godinama unazad radi na oživljavanju turizma, te dodaje da je ovo još jedan korak ka tom cilju.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA