Search
Close this search box.
„dr Milenko Hadžić“
Broj pregleda

Obeležena lovačka slava

Podeli sa prijateljima:

Svečanim presecanjem slavskog kolača, svrljiški lovci udruženja „dr Milenko Hadžić“ obeležili su lovačku slavu Sv. Jevstatije Plakida.

lovacka-slava

Lovačkoj slavi u ime opštine Svrljig prisustvovala je predsednica opštine Jelena Trifunović.

Ona je istakla da je lovni turizam razvijeniji nego ranijih godina u Svrljigu, što je i rezultovalo dobrom saradnjom sa lovcima iz Italije, ali i iz drugih zemalja.

slava

Narodni poslanik Milija Miletić rekao je da će Opština nastaviti da ulaže u lovni turizam i stvara bolji ambijent za privlačenje lovaca iz drugih zemalja, koji su potencijalni turisti.

Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja Zlatimir Rašić.

Zlatimir-Rašić
Zlatimir Rašić

Čestitam vam današnji dan i da se i u narednim godinama u što većem broju okupljamo radi obeležavanja ovog velikog lovačkog praznika. Živeli, srećna slava, rekao je Rašić.

Od lovca Martina, kolač za sledeću godinu preuze je Radmilo Velojić.

Inače, Lovačka slava Sveti Jevstatije Plakida ili Sveti Evstatije, zaštitnik lova, lovci pravoslavnih zemalja slave 3. oktobra, po novom kalendaru i najveći je lovački praznik kod lovaca Srbije.

2 Komentara

  1. Čestitam udruženju lovaca slavu i želim im još mnogo dobrih pogodaka!!!. Kako se razvija lovni turizam na teritoriji opštine Svrljig ne vidi se iz ovih online novina, pa ovde koristim priliku da na temu dešavanja u toj oblasti turizma više se angažuje ovaj medij, ali imam preporuku da se i udruženje lovaca iz Svrljiga više angažuje na odnosu sa javnošću pa im predlažem da više energije ulože u promociju njihovih aktivnosti i rezultata tokom godine kako prema ovim – Svrljiškim novinama, tako i prema Južnim vestima iz Niša. Mnogo je bitno upravo to promovisanje postignutih rezultata u lovnom turizmu, pa se nadam da se ova asocijacija lovaca iz Svrljiga neće zaboraviti i izostati sa sajmova turizma koji se održavaju u Beogradu i Novom Sadu. Preporučujem da se na sledeću slavu pozovu predstavnici lovačkih asocijacija iz nepravoslavnih zemalja kako bi mogli da se okupite zajedno i da u poslovnom i svečarskom duhu ugovorite saradnju na višem nivou. Pozivam čelnika ovog udruženja da sa Markom Mladenovićem sagledaju koliko se mogu naći kao partneri u projektima gde je cilj održanje životne sredine, pošto lovci najbolje znaju sve prostore gde se potpisuje da je atar opštine Svrljig. Živeo Svrljig!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano