SVRLJIG-MAJDANPEK
Broj pregleda

Razvoj poljoprivrede i turizma

Pomoćnica predsednice opštine Svrljig, Dragica Ristić i šef odborničke grupe SPS-JS-NS Radovan Mitić, na poziv predsednika opštine i predsednika skupštine, obišli su opštinu Majdanpek.

razvoj

Prilikom radne posete bilo je reči o saradnji dveju opština pre svega u oblasti poljoprivrede, a potom i u oblasti razvoja turizma.

Kako opština Svrljig ima većeg iskustva i pozitivnih rezultata u subvencionisanju poljoprivrednih proizvođača pomoćnica predsednice opštine Svrljig, Dragica Ristić obećala je saradnju na svim poljima kako bi se pozitivna iskustva iskoristila na pravi način.
Pored razgovora na temu poljoprivrede, predstavnici dveju opština razgovarali su i o razvoju seoskog, lovnog, verskog i turizma uopšte.

Tom prilikom predstavnici Svrljiga i Majdanpeka obišli su Rajkovu pećinu gde je donacijom iz EU u iznosu od 50.000 evra uređen jedan deo pećine, te je na taj način privučen veći broj turista nego lane.

Kako i Svrljig raspolaže dobrim turističkim kapacitetima, pogotovo pećinama i zdravom i netaknutom prirodom dogovorili smo intenzivnu saradnju na svim poljima, pogotovu u razvoju Prekonoške i Samar pećine, istakla je Dragica Ristić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Nadam se da su predstavnici Svrljiga, svojim domaćinima, predstavili sve manifestacije u Svrljigu koje su tredicionalno sa velikim brojem posetilaca, pa da se može očekivati da i iz Majdanpeka bude učesnika na njima, tokom 2016. godine. Živeo Svrljig!!!.

  • Kao i obično, ništa konkretno nije dogovoreno.
    Rezultat posete-nula. Funkcioneri primaju platu nizašta. Opština bi, kako danas funkcioniše, funkcionisala na isti način bez ijednog rukovodioca. Stvari se odvijaju po inerciji, novac građana se transferuje krajnjim korisnicima i to je sve.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *