UBISTVO U GRBAVČU
Broj pregleda

Pozvali ubicu na piće ne sluteći šta ih čeka!

Saša Petković (40) iz Grbavča kod Svrljiga uhapšen je zbog sumnje da je 3. septembra oko 20 časova u centru sela hicima iz lovačke puške ubio Sinišu Živkovića Gileta (44), a ranio njegove drugove Dragana Perića (46) i Nebojšu Cekića (52).

kola

Pre zločina, Petković je sedeo za stolom pred seoskom prodavnicom zajedno sa svojim žrtvama. Posle naizgled bezazlene čarke upucao je Cekića i Perića, a onda je ubio Živkovića, koji je pojurio za njim!

Siniša  Živković (44)
Siniša Živković (44), Foto: Branko Janacković

Majka ne zna da je izgubila jedinca

Ubijeni Živković je živeo sam sa majkom i, prema rečima rođaka, za život je zarađivao baveći se molerajem. – Majka mu je stara i bolesna. Ne znamo još kako da joj kažemo. Rekli smo joj da je ranjen, ali ne znamo kako će žena da reaguje kada čuje da je mrtav – kaže jedan od rođaka.

– Došli smo u Grbavče na jagnjetinu, kao i svakog četvrtka u zadnje dve godine. Sedeli smo ispred prodavnice kada je naišao Saša. Znamo ga jer je ranije radio tu, pa sam ga pozvao na piće za sto. On je već bio pripit i počeo je da vređa Sinišu. Stalno mu je ponavljao: „Šabane“, „Šabane“… Iako ga je Siniša upozorio, on je nastavio da ga provocira. Siniša mu je u jednom trenutku udario dva šamara, a ja sam ih razdvojio.

Saša je ustao i otišao. Rekao sam prijateljima: „Sad kada se vrati sa puškom, nagrabusili smo.“ Tako je i bilo… – priča Cekić, koji je pogođen u grudi, desnu ruku i rame, ali je pušten na kućno lečenje.
Petrović je otrčao do kuće i vratio se. Meštanima se učinilo da u rukama nosi šipku. A onda je odjeknuo prasak.

– Nisam ga video kada je naišao. Samo sam osetio prvi metak, koji me je bacio na zemlju. Onda je pucao na Perića. Pošto je ispucao oba metka iz dvocevke, počeo je da beži, a Gile je potrčao za njim. On je uspeo da ponovo napuni pušku. Zamakli su iza škole kada se začuo još jedan hitac. Ne mogu da zamislim kakav je to um koji može tako da puca na ljude – priča Cekić.

Pred kućom Milomira Dinića, na mestu na kojem je ubijen Živković, i juče se nalazila ogromna krvava mrlja.

Nebojša  Cekić (52)
Nebojša Cekić (52), Foto: Branko Janacković

– Začuo sam hice. Vidim pade čovek pred mojom kapijom. Izašao sam, on nije mogao da govori. Imao je veliku ranu ispod desne ruke, iz koje je mnogo krvario. Rekoh: „Gotov si, sinko, ubi te ovaj.“ Dok sam mu prišao, on je izdahnuo. Ovo je stravično. Nikada se tako nešto nije desilo – kaže Dinić.

Meštani svedoče da je Petković bio gadne naravi kada popije.

– On je sirotinja teška, živi sam, nema u selu ni rođaka ni zemlje. Radi šta stigne da preživi, ali kada se napije, postaje nezgodan, pravi se heroj, hoće da se bije – priča jedan komšija iz sela. Petković je posle ubistva pobegao, ali ga je policija ubrzo našla i uhapsila. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Ubica uzvikivao: „Ja sam car!“

Dragoslav Radovanović, koji je jedini od četvorice prijatelja prošao nepovređen, kaže da je pokušao da zaustavi Sinišu, koji je krenuo za ubicom. – Gile je izuo papuče i potrčao za napadačem. Pokušao sam da ga zaustavim, ali mi je umakao jer je dosta mlađi od mene. Vikao sam mu da se vrati, ali nije me poslušao. Onda sam se ja vratio do Cekića i Perića da vidim da li su živi. Posle nekoliko sekundi čuo sam još jedan hitac. Ovo je velika tragedija. Ubio je čoveka koji je majci bio jedinac. To pokazuje kakve budale šetaju svetom. Meštani kažu da je bio prilično nezgodan kada popije. Kada je seo s nama, počeo je da uzvikuje: „Ja sam car!“ – kaže Radovanović.

Kuršumi leteli iznad glava prolaznika

U trenutku kada je Petković zapucao, pred prodavnicom se nalazilo više ljudi, koji su u strahu za živote potrčali da se sakriju. – Puklo je kao bomba. Dve mušterije su utrčale u podrum radnje. Deo sačme je pogodio izlog. Sreća da su ispred prodavnice bila drva naređana inače bi možda bilo još povređenih – priča vlasnik prodavnice.

(Izvor: Alo,  B. J.)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA