Search
Close this search box.
POSAO ZA SVRLJIŽANE
Broj pregleda

Počinje Program stručne prakse

Podeli sa prijateljima:

Do kraja avgusta otpočeće Program stručne prakse na teritoriji svrljiške opštine za koji je opredeljeno oko 2 miliona dinara, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika lokalne samouprave i privrednika.

strucna-praksa-svrljig

Stručna praksa će se ove godine realizovati u privatnom sektoru, što je novina u odnosu na prošli period. Prijave će se podnositi do 31. avgusta i obrasci za popounjavanje preuzimaće se putem interneta na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović.

Na ovogodišnjem javnom konkursu za realizaciju Programa stručne prakse mogu konkursati privrednici sa teritorije svrljiške opštine, te se za srednju stručnu spremu mesečno plaća 10.000 dinara, za višu 12.000, a za one koji imaju visoku stručnu spremu odvaja se 14.000 dinara od pomenutih sredstava.

Miletic

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da su sredstva limitirana, ali da je Svrljig dobio najviše novca za upošljavanje u odnosu na druge opštine u regionu.

Šest meseci dovoljno za kfalifikaciju radnika, a stručna praksa je preduslov za dalje poslovanje, ističe Miletić.

O detaljima Konkursa prisutne privrednike upoznao je šef odseka za privredu Vlada Krstić.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici firmi: ”Kassker”, ”Cameleon”, MIN-DIV, ”RB Kop”, ”Tapetarija Milićević”, ”Trilord” i drugi.

3 Komentara

  1. Hoce li ikada biti program strucne prakse za javni sektor ili ja nikada necu moci da izadjem na drzavni ispit i pruzim sebi vecu sansu da se zaposlim u struci?

  2. Naš narod kaže “Na muci se poznaju junaci”, a ja bih ovde pokazao da će se veličina političkog junaštva čelnika USS videti baš na ovom konkursu NSZ. Koliko se gospoda Miletić i Mladenović budu angažovali, uz pomoć ostatka opštinskog menadžmenta, toliko će se život konkretnih stanovnika ove opštine promeniti na bolje. Potrebno je maksimalno pomoći da se budžetska sredstva usmere ka spoju interesa nezaposlenih lica i privatnog biznisa u ovo opštini, a ne samo u samom Svrljigu. Videće se kako će to na kraju ispasti ali program stručne prakse značajno može da ubrza privatnu inicijativu, u naznačenom broju meseci za odredjeni stepen stručnosti. Pozivam sve sugradjane da se razmisle i one koji smatraju da im ovoj program NSZ odgovara, neka se jave na vreme. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano