LUKOVO

Održana treća “Janijada“

Broj pregleda

U svrljiškom selu Lukovo, pred oko 5000 posetilaca, održana je treća kulinarska manifestacija “Janijada“.

jani-jada

Na bini su se smenjivali domaće i gostujuće folklorne grupe, pevači, svirači, orkestri, a na kraju večeri sve posetioce uveseljavali su domaćini Sabora u Lukovu Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac, čuveni harmonikaš Mikica Marković i gost večeri – zvezda Granda Nemanja Nikolić.

0001

Rečima “da selo zaživi i da se više ulaže u sela i manje opštine“ ovu manifestaciju otvroili su predsedenica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

Ovogodišnju manifestaciju krasio je veći broj etno štandova nego lane, veći broj ugostiteljskih objekata, ali i znatno veći broj gostiju sa strane, a najviše ih je bilo iz susedne opštine Knjaževac i iz Svrljiga.

janijada-lukovo

Takođe, izabrani su i pobednici u spravljanju ovog starog i zaboravljenog jela, a nagrade su uručene i zaslužnim pojedincima i organizatorima za trud prilikom organizovanje “Janijade“.

Pročitajte i

Otkazana 8. Janijada! (VIDEO)

Zbog lošije epidemiološke situacije u zemlji, iz preventivnih razloga, otkazana je osma ,,Janijada“ koja je planirana da se održi 21. avgusta u Lukovu, nadomak Svrljiga.

Struja, monter, foto: Svrljiške novine

Desetak sela bez struje u Svrljigu

Na teritoriji svrljiške opštine desetak sela i zaseoka ostao je bez struje zbog problema koji se desio na dalekovodu nedaleko od Lukova.  Bez struje su

Poseta porodici Ranđelović iz Vlahova

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković danas je sa svojim saradnicima posetio porodicu Ranđelović koja živi u Vlahovu kako bi sa njima razgovarao o problemima u

3 Komentar

  • Čestitam organizatorima treće „Janijade“ na uspehu, na svakom posetiocu koji je došao a da živi i radi van opštine Svrljig, jer to je mera za pravi uspeh ove manifestacije. Pošto se ove godine došlo do još boljih rezultata nego u prethodne dve, mogu samo da poželim onima koji su uprli sve svoje snage da se to tako i desi u Lukovu, da se njihov rad neće dugo gledati a da se i život u samom selu ne promeni na bolje. Pozivam organizatore „Janijade“ da se okupe i dobro proanaliziraju šta je bilo bolje nego prethodnih godina, šta mogu bolje samo svojim snagama, a za šta im treba pomoć opštinske strukture i narodnog poslanika Milije Miletića. Sa svoje strane mogu samo da konstatujem da se ova manifestacija učvrstila i da se sada samo treba razvijati kao što i selo Lukovo treba da se čitavo posveti njenom popularisanju – svakom ko je otišao iz Lukova poslati pozivnicu, da dodje bar jednom i tako da svoj doprinos rodnom mestu, a oni koji su izrodili decu tamo negde daleko od Lukova, napravite im smeštaj u selu da mogu biti tu i kada se priprema i kada se održava i posle pa neka daju i svoj doprinos mestu svojih pedaka. Živeo Svrljig!!!.

  • Lepa manifestacija. Velika mogućnost za razvoj etno turizma.

  • selo vas rodi ne bezite iz njega tu su nasi koreni .

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *