LUKOVO

Održana treća “Janijada“

Ukupan broj pregleda:

U svrljiškom selu Lukovo, pred oko 5000 posetilaca, održana je treća kulinarska manifestacija “Janijada“.

jani-jada

Na bini su se smenjivali domaće i gostujuće folklorne grupe, pevači, svirači, orkestri, a na kraju večeri sve posetioce uveseljavali su domaćini Sabora u Lukovu Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac, čuveni harmonikaš Mikica Marković i gost večeri – zvezda Granda Nemanja Nikolić.

0001

Rečima “da selo zaživi i da se više ulaže u sela i manje opštine“ ovu manifestaciju otvroili su predsedenica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

Ovogodišnju manifestaciju krasio je veći broj etno štandova nego lane, veći broj ugostiteljskih objekata, ali i znatno veći broj gostiju sa strane, a najviše ih je bilo iz susedne opštine Knjaževac i iz Svrljiga.

janijada-lukovo

Takođe, izabrani su i pobednici u spravljanju ovog starog i zaboravljenog jela, a nagrade su uručene i zaslužnim pojedincima i organizatorima za trud prilikom organizovanje “Janijade“.

3 Komentar

  • Čestitam organizatorima treće „Janijade“ na uspehu, na svakom posetiocu koji je došao a da živi i radi van opštine Svrljig, jer to je mera za pravi uspeh ove manifestacije. Pošto se ove godine došlo do još boljih rezultata nego u prethodne dve, mogu samo da poželim onima koji su uprli sve svoje snage da se to tako i desi u Lukovu, da se njihov rad neće dugo gledati a da se i život u samom selu ne promeni na bolje. Pozivam organizatore „Janijade“ da se okupe i dobro proanaliziraju šta je bilo bolje nego prethodnih godina, šta mogu bolje samo svojim snagama, a za šta im treba pomoć opštinske strukture i narodnog poslanika Milije Miletića. Sa svoje strane mogu samo da konstatujem da se ova manifestacija učvrstila i da se sada samo treba razvijati kao što i selo Lukovo treba da se čitavo posveti njenom popularisanju – svakom ko je otišao iz Lukova poslati pozivnicu, da dodje bar jednom i tako da svoj doprinos rodnom mestu, a oni koji su izrodili decu tamo negde daleko od Lukova, napravite im smeštaj u selu da mogu biti tu i kada se priprema i kada se održava i posle pa neka daju i svoj doprinos mestu svojih pedaka. Živeo Svrljig!!!.

  • Lepa manifestacija. Velika mogućnost za razvoj etno turizma.

  • selo vas rodi ne bezite iz njega tu su nasi koreni .

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *