BRIGA O POLJOPRIVREDI

Pomoć poljoprivrednicima u stočnoj hrani

Ukupan broj pregleda:

Tokom protekle nedelje, u Svrljig je sa šest šlepera dopremljeno oko 150 tona koncentarata za ishranu muznih krava.

milija-miletic

Po rečima narodnog poslanika Milije Miletića ova stočna hrana namenjena je poljoprivednicima sa teritorije opštine Svrljig, s obzirom da je naša opština pretrpela znatne štete od grada u 2014. godini.

On je naveo da se kao član Odbora za poljoprivredu Narodne skupštine uvek zalagao da se pomaže opštinama na jugu i istoku zemlje, s obzirom da su tu uslovi za život i rad poljoprivrednika teški čak i kada nema elementarnih nepogoda.

Donator stočne hrane je Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO), koja je odredila i kriterijume za raspodelu.

hrana

Domaćinstava koja imaju tri i više uslovnih grla dobiće po 320 kilograma koncentrata i uskoro će biti pozvana da preuzmu koncentrat .

S obzirom da su suše prepolovile i ovogodišnji rod kukuruza, ova vest će itekako obradovati svrljiške poljoprivrednike.

3 Responses

  1. sta ono rekoste pomoc se dodeljuje poljoprivednim gazdinstvima koja su pretrpela stetu usled nepogode od tri krava pa navise bravo,bravo a dobijali su je i sa dve i sa nekoliko ovaca a ostali seljaci su nebitni oni su koleteralna steta za opstinu,isti sve poreze moraju placati.Zar se tako razvija poljoprivreda KO IMA DAJ MU SVE AKO NEMA UZMI MU SVE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *