DESETA
Broj pregleda

Počela jubilarna „Belmužijada”

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić otvorili su sinoć desetu jubilarnu ”Belmužijadu” koja je protekla uz melodiju gajdi, igrom i koncertima Kanarinca i Jasne Kočijašević i Biljane Krstić i Bistrik orkestra.

otvaranje

Dragi Svrljižani, gosti i turisti, dobro došli na desetu – jubilarnu ”Belmužijadu”. Do nedelje očekujemo da u Svrljig dođe više od 80 000 ljudi i oborimo prošlogodišnji rekord posećenosti, rekla je predsednica opštine Jelena Trifunović.

Mnogobrojni gosti iz svih krajeva Srbije i regiona imaju priliku da probaju svrljiški specijalitet belmuž, ali i da pogledaju kako se na tradicionalan način priprema.

krstic

Bogati štandovi sa domaćim proizvodima i rukotvorinama otvoreni su od jutra do mraka.

Inače, danas je na programu koncert grupe Amadeus, a sutra će goste zabavljati Aca Lukas.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Ovako je bilo na početku, a kako je uveliko ponedeljak protekao pitam se kako to Svrljiške novine hoće da prate informativne tokove kada nema izveštaja sa drugog i trećeg, poslednjeg dana jubilarne Belmužijade. Baš sam sada razočaran u ovo što vidim na Svrljiškim novinama, pa mi je jasno da je ovo usko grlo kada su u pitanju promocije svih postojećih manifestacija u Svrljigu i drugim naseljima u ovoj opštini. Živeo Svrljig!!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *