FESTIVAL

VII „Back 2 the Village“ u Niševcu

Broj pregleda

U selu Niševac 25. i 26. jula ove godine biće po sedmi put održan festival koji promoviše povratak selu i seoskim kvalitetima – „Back 2 the Village“.

za-objavu

Manifestacija koja okuplja mlade ljude na selu, goste iz grada i drugim mesta južne i jugoistočne Srbije ima ca cilj da promoviše turističke potencijale – lepotu svrljiškog kraja i samog sela.

Festival će ove godine trajati dva dana i to 25. i 26. jula i održaće se u centru Niševca u starom zadružnom domu.

PROGRAM FESTIVALA:

Prvi dan – rok veče 25. 07. 2015.

20,00 Otvaranje Festivala
20,30 Uživo bend – Patriote
21,00  KONCERT – ĐORĐE DAVID i grupa Death Saw

Drugi dan – veče narodne muzike 26. 07. 2015.

21,00  Uživo muzika – VEČE NARODNE MUZIKE

Organizator Centar za turizam, kulturu i sport

Pročitajte i

Hram Sv. Ilija, selo Niševac, foto: Svrljiške novine

Sveti Ilija proslavljen u Niševcu

Danas je obeležen veliki hrišćanski praznik Sveti Ilija. Svrljižani i meštani Niševca ovaj dan proslavili su na dostojanstven način, po svim crkvenim običajima u obnovljenom

Fekalije, foto: FB

Iz septičke jame direktno pored puta…

Pored puta za selo Plužinu čitaoci portala ,,Svrljiške novine“ zatekli su meštane Niševca kako iz cisterne izbacuju fekalije odmah pored puta.  Meštani Plužine kažu da

3 Komentar

  • Skroz pogrešan koncept. Dva dana jeftine zabave. Umesto da kroz izložbe, predavanja i radionice edukujete, na prvom mestu mlade, koje su dobre strane života na selu, u prirodi i zdravom okruženju i na koji način mogu da se bave organskom proizvodnjom hrane. Zar nije bilo bolje organizovati kratke kurseve pčelarstva, proizvodnje jagoda, sireva i kačkavalja… Pa na kraju svega toga neka i bude taj Đorđe David.

  • Ovo je 9-i festival po redu. prvi je održan 2005-e god. / 1-og i 2-og avgusta/. 2005-e, 2006-e, 2007-e, 2013-e,2014-e i ove 2015-e organizator je M.Z. Niševac, a 2008-e, 2009-e i 2010-e festival je organizovao „Timacum Maius“.

  • Dao bih podršku i onome što je predložio DFilipović kao i onom što iznosi Dalibor, ali pre svega daću svoj glas da obojica uzmu učešća u lobiranju da se ova manifestacija još bolje uredi sledeće godine. Samo samouključenjem mogu da utiču da se ta otvorena pitanja aktuelizuju tamo gde mogu da se i rešavaju. U svakom slučaju njihov glas na ovom mediju je pozitivan primer kako se sugradjani trebaju izjašnjavati kada su zbivanja u svrljiškoj opštini u pitanju. Živeo Svrljig!!!.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *