Search
Close this search box.
KUD ''SVRLJIG''
Broj pregleda

Manifestacija ”Igra kolo kraj Timoka”

Podeli sa prijateljima:

Ansambli iz Srbije i Bugarske predstaviće se Svrljižanima u subotu, 27. juna od 19 sati na Sportskom centru “Pastirište”.

folklor

Nastupu će prethoditi Okrugli sto u sali Srednje škole “Dušan Trivunac Dragoš”, a potom, od 18 sati, defile svih učesnika kroz Svrljig do “Pastirišta” gde će se pesmama i igrama iz svojih krajeva predstaviti 8 ansambla.

Pored domaćina KUD “Svrljig”, na Festivalu će nastupiti kulturno-umetnička društva “Vrelac” iz Vranjske Banje, “Dušan Jović” iz Resnika kod Sokobanje, “Koreni” iz Zaječara, “Ilinsko vrelo” iz Ilina kod Boljevca, “Severnjače” iz bugarskog grada Lom, “Anđeli” iz Jelašnice i “Kolo” iz Knjaževca.

Festival folklora organizuje Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj je Opština Svrljig.

Kako je najavljeno, Festival će otvoriti narodni poslanik Milija Miletić.

2 Komentara

  1. Ovo je pravi primer kako se manifestacije slažu u godišnjem kalendaru, tako da jedna drugu podupiru. Pošto je krenuo avio saobraćaj preko niškog aerodroma sa Švedskom i Švajcarskom, pozivam sve vas koji imate rodbinu i prijatelje u tim zemljama da ih obavestite da bi bilo lepo da dodju na neku manifestaciju, a ako propuste sve druge da dodju na jubilarnu Belmužijadu obavezno. Sada je na svima da daju doprinos i prenesu vesti do ovih zemalja pa da budu dobri domaćini gostima. Ima se puno posla za sve, posebno za mlade Svrljižane i njihove komunikacije preko društvenih mreža. Ovo je pravo vreme da svako pojedinačno da ulog i bolji život će doći u Svrljig sa svakim pogrošenim centom u vanpansionskoj potrošnji gostiju. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano