Search
Close this search box.
KUD ''SVRLJIG''
Broj pregleda

Manifestacija ”Igra kolo kraj Timoka”

Podeli sa prijateljima:

Ansambli iz Srbije i Bugarske predstaviće se Svrljižanima u subotu, 27. juna od 19 sati na Sportskom centru “Pastirište”.

folklor

Nastupu će prethoditi Okrugli sto u sali Srednje škole “Dušan Trivunac Dragoš”, a potom, od 18 sati, defile svih učesnika kroz Svrljig do “Pastirišta” gde će se pesmama i igrama iz svojih krajeva predstaviti 8 ansambla.

Pored domaćina KUD “Svrljig”, na Festivalu će nastupiti kulturno-umetnička društva “Vrelac” iz Vranjske Banje, “Dušan Jović” iz Resnika kod Sokobanje, “Koreni” iz Zaječara, “Ilinsko vrelo” iz Ilina kod Boljevca, “Severnjače” iz bugarskog grada Lom, “Anđeli” iz Jelašnice i “Kolo” iz Knjaževca.

Festival folklora organizuje Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj je Opština Svrljig.

Kako je najavljeno, Festival će otvoriti narodni poslanik Milija Miletić.

2 Komentara

  1. Ovo je pravi primer kako se manifestacije slažu u godišnjem kalendaru, tako da jedna drugu podupiru. Pošto je krenuo avio saobraćaj preko niškog aerodroma sa Švedskom i Švajcarskom, pozivam sve vas koji imate rodbinu i prijatelje u tim zemljama da ih obavestite da bi bilo lepo da dodju na neku manifestaciju, a ako propuste sve druge da dodju na jubilarnu Belmužijadu obavezno. Sada je na svima da daju doprinos i prenesu vesti do ovih zemalja pa da budu dobri domaćini gostima. Ima se puno posla za sve, posebno za mlade Svrljižane i njihove komunikacije preko društvenih mreža. Ovo je pravo vreme da svako pojedinačno da ulog i bolji život će doći u Svrljig sa svakim pogrošenim centom u vanpansionskoj potrošnji gostiju. Živeo Svrljig!!!.

Ekstra testera komerc

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano