Search
Close this search box.
BRZO I EFIKASNO
Broj pregleda

Održana 27. sednica Skupštine

Podeli sa prijateljima:

Verifikaciom mandata odborniku Vladi Pejčiću (SNS), usvajanjem završnog računa budžeta opštine Svrljig za prošlu godinu i predlog Odluke o subvencionisanom prevozu, tačke su koje su obeležile 27. sednicu SO Svrljig koja je održana danas.

27-SO-SVRLJIG
Vlada Pejčić polaže zakletvu

Naime, pošto je Dragan Petrović iz redova naprednjaka na prošloj sednici izabran za zamenika predsednice opštine Svrljig, na njegovo mesto došao je Vlada Pejčić iz redova Srpske napredne stranke.

Njemu je na današnjoj sednici verifikovan mandat, a on je iskoristio priliku pozdravio kolege i najavio saradnju sa svima za dobrobit svih građana Svrljiga.

SO-SVRLJIG

U nastavku sednice sve je teklo očekivano – bez mnogo polemike i rasprave, usvojen je završni račun budžeta opštine Svrljig, Predlog operativnog plana za vode drugog reda, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JKSP ”Svrljig” o raspodeli dobiti.

Takođe, na današnjoj sednici odbornici su razrešili i ponovo imenovali Zorana Gavrilovića za v.d. direktora Centra za turizam kulturu i sport.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog odluke o subvencionisanom prevozu koji će u budućem periodu moći da koriste trudnice, lica preko 67 godina starosti, osobe sa invaliditetom i njihovi pratioci, studenti završnih godina fakulteta, učenici Srednje škole u Svrljigu.

Inače, za ostvarivanje ovih prava neophodno je da lice ima prebivalište na teritoriji opštine Svrljig, obrazložio je izvestilac po ovoj tački dnevnog reda – pomoćnik predsednice Marko Mladenović.

3 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano