Search
Close this search box.
POLITIKA
Broj pregleda

Cepa se SNS?

Podeli sa prijateljima:

Bivši članovi SNS u Gornjem Milanovcu napravili su listu s imenom Tomislava Nikolića, a to je samo početak raskola u partiji, kažu sagovornici.

cepa se sns

Formiranje liste bivših članova SNS u Gornjem Milanovcu koja u nazivu ima ime Tomislava Nikolića iako on već više od tri godine nije na čelu stranke, pokušaj je pristalica predsednika Srbije da povrate svoj uticaj i pokušaju da pocepaju stranku, saznaje Kurir iz više nezavisnih izvora unutar najjače srpske partije. Nikolićev plan je da napravi svoju stranku.

Deo odbornika SNS u Gornjem Milanovcu formirao je svoju grupu koja se zove „Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić“.

Vrbuju članove

Izvor našeg lista kaže da je slučaj u Gornjem Milanovcu samo otvorio Pandorinu kutiju jer je javna tajna da unutar SNS postoji struja „Tomini“ i da je pitanje dana kada će Nikolić formirati svoju stranku.
– U Gornjem Milanovcu se tačno to i desilo. Grupa odbornika je u lokalnom parlamentu napravila svoju grupu pod imenom „Tomislav Nikolić“. Oni se javno hvale da će ubrzo njihova „grupacija“ biti veća, odnosno da će čak imati više pristalica. Oni vrbuju one članove koji su nezadovoljni jer nisu uspeli da se okoriste o vlast i ućare deo kolača. A plan Nikolićeve struje u SNS je da se što više odbora pobuni – otkrivaju izvori našeg lista.

Biće čistke

Potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da je cepanje stranke ipak prejaka reč, ali da se primerima poput Gornjeg Milanovca šalje loša poruka članstvu.
– Lider stranke je Aleksandar Vučić i jedino njegovo ime može da stoji na listi. Mislim da je slučaj u Milanovcu izolovan, ali takve stvari ne smeju da se dešavaju. Uskoro će biti završeni unutarstrančki izbori, tako će se SNS dodatno profilisati i raskrstiti s onima koji o stranku hoće da se okoriste – naglasio je on.

Potpredsednica SNS i Vlade Zorana Mihajlović kaže da je pravo svakoga da se organizuje:
– Ne znam da li su grupa građana ili nešto drugo. Ali šta god da su, neka ih. Za SNS je važno da i na lokalu radi i sprovodi reforme koje cela Vlada pokreće. A odvajanje bilo koga iz SNS znači da im i nije bilo mesto u stranci.

Gladan moći

Za analitičara Milana Nikolića predsednik  je odavno nezadovoljan što je njegov uticaj u SNS sve manji:
– Nikolić će biti sve agresivniji i otvoreniji, što može da bude uvod u cepanje SNS. Njemu potpuno odgovara da se članstvo u SNS deli na Tomine i Vučićeve jer time želi da povrati svoj uticaj.
U Predsedništvu do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo komentar na ovu temu.

„Tomićevac“ Bojović
HOĆEMO DRUGAČIJI SNS

Lider naprednjaka u Gornjem Milanovcu Dejan Kovačević kaže da su odmetnici iz stranke već izbačeni i da više ne mogu da nose ime „Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić“.
– Sada, kada su isključeni iz stranke, moraće to ime da prestanu da koriste – naveo je on. Nikolićev pulen Risto Bojović kaže da se zalažu za drugačiju orijentaciju vođenja politike.

Činjenice
NIKOLIĆEVI UDARI NA VUČIĆEV KABINET

Ministri ne mogu da me kritikuju jer nisu moj nivo

Tajkune ne bi trebalo hapsiti

Vlada bi mogla brže da radi na obnovi posle poplava

Izvor: Kurir

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano