82. PO REDU

Svrljiški ovan nagrađen na Novosadskom sajmu

Broj pregleda

Na 82. Novosadskom sajmu poljoprivrede opština Svrljig po prvi put imala je svoj štand, predstavila se ZZ “Svrljižanka“, a u takmičarskom delu poljoprivrednici Svrljiga nagrađeni su brojnim nagradama.

Svrljiski-ovan

Naime, zlatni pehar za izloženu kolekciju ovaca, ovna svrljiške pramenke, dobio je Stanković Cvetko iz Plužine.

Njemu je nagradu uručila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, a u ime opštine čestitali su mu narodni poslanik Milija Miletić i predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević.

sa-sajma

Na Sajmu su predstavljeni mlečni proizvodi, belmuž i kačkavalj mlekare “Aeckop“ iz Svrljiga, a zapažen je i nastup zemljoradničke zadruge “Svrljižanka“.

stand
Štand opštine Svrljig na Novosadskom sajmu

U razgovoru sa ministarkom poljoprivrede ukazao sam na velike potrebe i probleme u razvoju stočarstva, odnosno ovčarstva u prvom planu, rekao je Miletić i iskoristio priliku da čestita dobitniku pehara na osvojenoj nagradi i ostalim poljoprivrednicima koji su uzeli učešće na Sajmu.

Pehare i medalje dobili su vlasnici najboljih grla svih vrsta stoke po oceni specijalnog žirija koji dodeljuje nagrade za kvalitet Novosadskog sajma.

Pročitajte i

Susret sa ministrom poljoprivrede Austrije

Narodni poslanik Milija Miletić na Novosadskom sajmu poljoprivrede susreo se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Austrije Andrejom Ruperterom. Austrija je među zemljama koje su

2 Komentar

  • dobar BACKO

  • Svaska čast za Svrljig

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *