Search
Close this search box.
KK ''SVRLJIG''
Broj pregleda

Ispisana još jedna strana košarkaške istorije

Podeli sa prijateljima:

Danas je u balon sali u Svrljig po prvi put održano “Finale regiona plej-ofa RKSIS“ u kategoriji “mlađi pioniri“. Odigrane su tri utakmice i KK ”Svrljig” je osvojio drugo mesto na ovom takmičenju.

kk-svrljig

Po prvi put ovakvo takmičenje održano je u Svrljigu i to zaslugom dobrih rezultata svrljiških košarkaša.

Košarkaški Savez Srbije je to prepoznao i dodelio Svrljigu da bude domaćin ”Finala regiona plej-ofa RKSIS”-a, poručuju iz Uprave KK ”Svrljig”.

Rezultati današnjih mečeva izgledaju ovako:

KK Mladost  /Zaječar/ – KK Svrljig 44:47

KK Junior – KK Mladost  /Zaječar/ 43:35

KK Svrljig – KK Junior 37:38  *finale

Mladi košarkaši ”Svrljiga” u dramatičnoj završnici propustili su šansu za osvajanja zlata koje je otišlo u ruke KK ”Junior”, dok su u Svrljig ostale srebrne medalje, pehar i drugo mesto za zlatne svrljiške dečake.

Posle veoma kratkog perioda rada, utabana je staza ka uspehu i dignute glave nastavljamo dalje, u nove pobede. Zadovoljan sam i ponosim se devojčicama i dečacima, rekao je trener Igor Radivojević.

Vredno je spomenuti da je Košarkaški savez Srbije dodelio i mlađim pionirkama i pionirkama za osvojena druga mesta u ligaškom delu takmičenja srebrne pehare i medalje.

Sanja-Ilic-Balkanika

Finalnom meču prisustvovao i svrljiške košarkaše bodrio je narodni poslanik Milija Miletić i estradni umetnik Sanja Ilić – Balkanika.

2 Komentara

  1. Čestitam KK Svrljig na uspehu. Ovo je pokazatelj dobrog rada i trebaju roditelji podržati upravu KK Svrljig tako da ovi dobri rezultati budu osnova za dolazak mladih košarkašica i košarkaša iz Šentjerneja i prijateljskih bugarskih gradova na turnir u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije i opštinske uprave Svrljiga. To bi bila atrakcija koja bi se čula kako širom Srbije tako i u dve zemlje odakle dolaze učesnici. Kada dovedete decu doći će i njihovi roditelji, staro je pravilo pa zato predlažem roditeljima iz Svrljiga da se organizuju i pomognu da do ovog turnira dodje što je pre moguće, pa i na proleće sledeće godine. Takav medjunarodni turnir pored vidovdanskog fudbalskog turnira u malom fudbalu, može značajno podstaći pažnju medjunarodnih turista ka Svrljigu pa se ovome treba usmeriti sva pažnja i raspoloživi ljudski i materijalni resursi u opštinskoj upravi u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano