POSETA
Broj pregleda

Turisti iz Slovenije obišli Svrljig

Turisti bratske opštine Šentjernej iz Slovenije, predvođeni novoizabranim predsednikom Radkom Luzarom, obišli su danas opštinu Svrljig.

poseta

Goste su najpre dočekali predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić ispred zgrade Opštine.

Predsednica

Drago mi je da je ste odlučili da turistički posetite Svrljig. Naša mala, ali najlepša opština, ima zaista lepih destinacija koje mogu biti zanimljive stranim turistima, rekla je predsednica opštine i pozdravljajući goste.

Setnja-svrljigom

Narodni poslanik Milija Miletić iskoristio je priliku i pozdravio goste, čestitao novoizabranom županu opštine Šentjernej Radku Luzaru na funkciji, kao i ostalom rukovodstvu tamošnje opštine.

Nastavljamo da negujemo tradiciju prijateljstva naše dve male opštine. Ideja je da ove godine našu saradnju konkretizujemo i napravimo pozitivan pomak u delu privredno-poljoprivredne saradnje, rekao je Miletić.

Ispred-opstine
Župan opštirne Šentjernej Radko Luzar zadovoljan današnjom posetom bratske opštine ističe da saradnja mora da se podigne na viši nivo, i da kako Miletić kaže, akcenat bude stavljen na saradnju u privredno-poljoprivrednom delu.

Nakon posete opštini, turisti su obišli uži centar Svrljiga, kao i etno sobu i etno postavku ”Gorska Vila”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

5 Komentara

  • Krajnje je vreme da i Svrljig, a i Šentjernej imaju obostranu korist. Privreda sa njihove i poljoprivreda sa naše strane je dobitna kombinacija.

  • Sta radi ovde nacelnik Policije ?

  • Lepa vest za Svrljig i Svrljižane.
    A samo me interesuje da li je načelnik policije u Svrljigu doputovao sa delegacijom iz Slovenije?
    I šta će ovde Nenad Stanković koji je ocrnjen u niškim medijima za razne stvari. Povedite računa, ljudi sve gledaju!

  • Stankovic je u SNS a oni su kolicija

  • Dobro je da su došli pobratimi iz Šentjerneja. Nadam se da je dogovoreno da dodje veća grupa stanovnika ove opštine iz Slovenije na jubilarnu Belmužijadu. Predlažem da sagledate mogućnosti njihovog nastupa sa vinarijom, a sa druge strane da se napravi nedelja dana slovenačke kuhinje u najboljim restoranima u Svrljigu, gde bi se to rekalamiralo u Nišu kao mogućnost za terevenku onih sa novcem. U svakom slučaju gledajte gde da uposlite raspoložive ugostiteljske kapacitete Svrljiga. Živeo Svrljig!!!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *