Search
Close this search box.
DVB-T2
Broj pregleda

Danas prelazak na digitalni TV-signal

Podeli sa prijateljima:

Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (JP ETV) najavilo je za sutra u Vršcu prvo isključenje analognog signala i zvaničan prelazak na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa.

image

Digitalni signal će od sutra biti dostupan građanima Vršca i okoline, a po završetku digitalizacije, koji je predviđen za 17. jun, digitalni signal će pokrivati 95 odsto teritorije Srbije, što je propisano Ženevskom konvencijom, istaklo je to javno preduzeće.

Isključenju analognog signala na prvom predajniku u Srbiji prisustvovaće potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i vrsilac dužnosti Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze Branko Gogić.

Nakona predajnika “Vršački breg”, sledi gašenje predajnika u zoni Subotica, Sombor i Kikinda 8. maja, predajnika “Čot” 18. maja, na Avali 25. maja, na predajnicima na Rudniku, Crnom vrhu i u Jagodini, Torniku-Ovčaru, Tupižnici, Deli Jovanu 1. juna. Poslednji, 15. juna, biće izgašeni predajnici na Besnoj kobili, Jastrepcu, Kopaoniku i Ceru.

Prelaskom sa emitovanja putem analognog, na digitalni signal, građanima Srbije biće omogućene mnoge pogodnosti, kao što su mogućnost gledanja televizije bez smetnji u slici i tonu (snega, šuštanja), mogućnost gledanja dvadesetak programa na jednom kanalu, opcija “odloženog gledanja” emisija, filmova i mnoge druge.

Izvor: UNS

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano