Search
Close this search box.
Broj pregleda

Saopštenje za javnost OO SPS Svrljig

Podeli sa prijateljima:

U celosti vam prenosimo saopštenje za javnost opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Svrljig.

sps svrljig”Predsednik odborničke grupe SPS-JS-NS u Skupštini opštine Svrljig i član glavnog odbora SPS iz organizacije SPS opštine Svrljig Radovan Mitić, zamenica predsednika SO Svrljig u ostavci Dragica Ristić i Narodni poslanik Milija Miletić protekle nedelje aktivno su učestvovali u razgovorima pre svega u opštinama gde su socijalistički kadrovi na rukovodećim mestima u lokalnoj samoupravi (Valjevo, Vranje…), na temu podsticajnih mera u poljoprivredi i stočarstvu, razvoju poljoprivrede, oživljavanju sela i povezivanju zemljoradničkih zadruga ovih gradova sa ZZ “Svrljižanka”, u cilju izrade konkretnih programa oživljavanja proizvodnje i zajedničkog nastupa pri umatičenju grla junica simentalske rase, i to sve verovatno i u cilju unapređenja poreskog sistema u poljoprivrednom sektoru na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine čiji je ministar prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković iz redova SPS.

Najverovatnije je bilo tu i određenih pitanja iza zatvorenih vrata.

Na ovaj način vladajuća struktura opštine Svrljig odala je priznanje socijalističkim kadrovima i pronašla pravi put daljeg razvoja poljoprivrede i stočarstva u našoj opštini i time priznala da bez SPS kadrova nema daljeg napredka u razvoju agrara.

Ističemo, da je SPS u Svrljigu u opoziciji i da programski nudi dosta jeftinija rešenja razvoja agrara (od predviđenih približno 60 miliona dinara) koja bi trebalo za našu opštinu da bude u prioritetu.

Lokalna vlast okončava svoj osnovni “patološki” zadatak na planu dezintegracije grada i opštine. Okončana je akcija imenovanja direktora, upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova. Uveliko se upošljavaju kadrovi vladajuće koalicije a vrši politički progon neistomišljenika. Otvaraju se radna mesta za ljude sumnjivih ili neodgovarajućih stručno profesionalnih kvalifikacija kao nagrada svojim političkim izvršiocima. Profitiraju samo ljudi iz porodičnih veza, iz krugova kumova i izuzetno bliskih prijatelja umreženih ka seljačkoj stranci. Mladi u Svrljigu ne vide svoju egzistenciju i odlaze. Pozivamo ih da se suprostave, da nam se jave, iznesu svoje probleme kako bi zajednički sprečili egzodus našeg grada. Institucionalno ili van, sve jedno. Progovoriti se mora. Mreža se raspliće, iako vladajuću koaliciju interes još uvek drži na okupu, zadatak je da zajedničkom akcijom mrežu raspletemo. Po svim pitanjima. Od mladih, upošljavanja, privrede, ustanova i javnih preduzeća, stanja u komunalnom preduzeću, zdravstvu, obrazovanju, policiji, korumpiranih činovnika, nenamenskom utrošku budžetskih sredstava, raznih janijada i tortijada, pitanja tiovačkog kamena, programa radova na uređenju MZ, subvencija poljoprivrednicima, finansiranju nevladinih organizacija, informisanja, sporta,i sve do promašenih projekata…

Za sva ova pitanja Socijalistička partija u Svrljigu ima kadrove i rešenje i budite sigurni da mi radimo Odgovorno za Budućnost”.

Informativna služba SPS u Svrljigu

2 Komentara

  1. Nema komentara, pa iskreno mislim da ova saopštenja niko i ne čita.A i što bi ih čitao kada ih piše Raca Mentović najveći nesposobnjaković koji je ikada rođen i živeo u opštini Svrljig.
    O kojim on kadrovima i sposobnostima članova SPS-a piše, da li o Gajić Goranu da on ima sposobnost preletanja iz partije u partiju ali samo zarad ličnih interesa, ili o Dejanu Ignjatoviću čije su sposobnosti zapisane u sudskim analima i u KP-domu Niš,ili pa o sebi o sposobnosti da se uglavi na budžet opštine da li preko nekog kluba,radija Svrljig ili ….raznoraznih institucija da stan solidarnosti uknjiži na svoje ime uz pomoć svoje partijske elite.
    Za sada toliko o sposobnosti prvog čoveka SPS-a a ima još nastavak sledi…..

  2. Ovaj je izgleda stvarno umrežen i istina ga pogadja. Da neznam svog predsednika partije pa ajde da mu poverujem. Ovakva gomila laži iznesena na malom prostoru deluje atraktivno ali samo za mrežine istomišljenike.Poštenije bi bilo da si izvršio svoju identifikaciju kako bi argumentovano polemisali. Ovako sa “kukavičjim jajem” nije dostojno razgovarati preko ove mreže. Nadam se da će se uskoro sve ovo iz saopštenja javno obelodaniti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano