UNAPREĐENJE KINOLOGIJE
Broj pregleda

Osnovano novo kinološko društvo ”Esferlig”

Proteklih dana osnovano je novo kinološko društvo na teritoriji opštine Svrljig pod nazivom ”Esferlig”.

esferlig

Primarni cilj Udruženja je unapređenje kinologije u Svrljigu, što podrazumeva unapređenje uzgoja, selekciju i zaštitu rasnih pasa.

Takođe, ciljevi jesu i održavanje smotri, specijalki, izložbi, utakmica u radu i ispita urođenih osobina kod pasa i sličnih kinoloških manifestacija, kao i vođenje evidencije o prijavama legla pasa i prenosa vlasništva. Zatim, usavršavanje stručnih kadrova, kinoloških sudija, kinoloških radnika, i organizovanje kinoloških predavanja.

Kinološko društvo ”Esferlig” će nastojati i stvarati uslove za učešće njenih članova i pasa kako na domaćim, tako i na međunarodnim manifestacijama.

Posebna pažnja će biti usmerena na stvaranju kinološkog podmlatka radi popularisanja kinologije kako bi se razbile predrasude prisutne o našem mestu i usadila ljubav prema “čovekovom najboljem prijatelju – psu”.

Kinološko društvo ”Esferlig” nastojaće da bude koristan član lokalne zajednice i organizovaće aktivnosti koje će doprineti poboljšanju uslova života kako naših sugrađana, tako i njihovih ljubimaca.

Osnivači ovog Udruženja su Vesna Miloradović, Iva Milovanović, Mladen Stevanović, Miroslav Marković i Jelena Lučić.

Svi zainteresovani za članstvo mogu mogu da se jave na broj telefona 069/ 433 77 37

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA