UNAPREĐENJE KINOLOGIJE

Osnovano novo kinološko društvo “Esferlig“

Broj pregleda

Proteklih dana osnovano je novo kinološko društvo na teritoriji opštine Svrljig pod nazivom “Esferlig“.

esferlig

Primarni cilj Udruženja je unapređenje kinologije u Svrljigu, što podrazumeva unapređenje uzgoja, selekciju i zaštitu rasnih pasa.

Takođe, ciljevi jesu i održavanje smotri, specijalki, izložbi, utakmica u radu i ispita urođenih osobina kod pasa i sličnih kinoloških manifestacija, kao i vođenje evidencije o prijavama legla pasa i prenosa vlasništva. Zatim, usavršavanje stručnih kadrova, kinoloških sudija, kinoloških radnika, i organizovanje kinoloških predavanja.

Kinološko društvo “Esferlig“ će nastojati i stvarati uslove za učešće njenih članova i pasa kako na domaćim, tako i na međunarodnim manifestacijama.

Posebna pažnja će biti usmerena na stvaranju kinološkog podmlatka radi popularisanja kinologije kako bi se razbile predrasude prisutne o našem mestu i usadila ljubav prema „čovekovom najboljem prijatelju – psu“.

Kinološko društvo “Esferlig“ nastojaće da bude koristan član lokalne zajednice i organizovaće aktivnosti koje će doprineti poboljšanju uslova života kako naših sugrađana, tako i njihovih ljubimaca.

Osnivači ovog Udruženja su Vesna Miloradović, Iva Milovanović, Mladen Stevanović, Miroslav Marković i Jelena Lučić.

Svi zainteresovani za članstvo mogu mogu da se jave na broj telefona 069/ 433 77 37

Pročitajte i

Smotra pasa 23. maja na SRC ,,Pastrište“

Kako nam je saopšteno, po odobrenju Kinološkog saveza Srbije smotra pasa Kinološkog društva ,,Esferlig“ Svrljig biće održana 23. maja na SRC ,,Pastirište“. Sudija ove smotre

Opština rešava problem pasa lutalica

Veliki broj građana opštine Svrljig obratio se predsedniku opštine Miroslavu Markoviću sa problemom velikog broja pasa lutalica na ulicama grada. Marković kaže da je već

1 Komentar

  • „Esferlig“ ??!??
    Stvarno bi me zacudilo da nesto u Srbiji ponese srpsko ime.
    Malo po malo izbacujemo srpsko pismo,srpske obicaje,srpske reci…..
    Dokle vise?

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *