GOOGLE STREET VIEW
Broj pregleda

Virtuelna šetnja Svrljigom

Nakon većih gradova Srbije, na redu su došla manja mesta i opštine koja su pokrivena virtuelnom šetnjom, odnosno popularnom servisu ove kompanije ”Street View”.

SVRLJIG--GOOGLE-EARTH

Od danas Svrljigom možete prošetati i jednim klikom miša.

Konkretno, u opštini Svrljig obrađena je samo jedna ulica, a možete je pogledati na ovom linku.

”Google” vozilo sa kamerom prvi put je primećeno sredinom oktobra prošle godine na ulicama Beograda, a nešto kasnije i u Nišu.

”Google” je najavio skori početak rada servisa ”Google Street View-a” u Srbiji, a od juna je ovaj servis i zvanično dostupan svima.

Šta je StreetView i kako funkcioniše?

Kako mu i samo ime kaže, StreetView nam omogućava da vidimo i prošetamo ulicama gradova koji nas interesuju. Pri tom se ne prikazuje samo nekoliko fotografija tog grada ili te ulice, već zaista imate mogućnost da virtuelno prošetate ulicom, okrenete se oko sebe i rezgledate, skrenete u neku drugu ulicu, prošetate parkom i gradskim trgovima.

streetview venecija

Međutim, Gugl se tu nije zaustavio. Pored istraživanja gradova, StreetView nam omogućava  da prošetamo Himalajima, stanemo na ivicu Grand kanjona ili ispod Keopsove piramide.

Čudna skalamerija na Gugle autmobilu, koji se mogao videti u streetview koloradoBeogradu prethodnih meseci, je u stvari kamera, odnosno više kamera poređanih u oblik lopte koje istovremeno fotografišu sve oko sebe na svake tri sekunde. Kamere su različito postavljene ali prave snimke istovremeno koji kada se skupe i poređaju jedan do drugog daju pregled od 360◦ iz tačke u kojoj su napravljeni. Posle 3 sekunde dolaze novi snimci. Sve ove fotografije visoke rezolucije se kasnije kodiraju i sastavljaju te se dobija izuzetno realan virtuelni prikaz prostora koji je sniman.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Zasto je Svrljig grad drugog reda? I snimljena je samo jedna ulica? U Knjazevcu je snimljeno sve!? Sramota

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *