Svrljiške novine

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
Broj pregleda

Kreću radovi na vodotokovima širom Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig usvojili su danas Izveštaj o radu Štaba u 2014. godini, Izveštaj o zimskom održavanju puteva na teritoriji opštine Svrljig i usvojili Plan rada za 2015. godinu.

STAB-ZA-VANREDNE-SITUACIJE

Komandant Štaba i predsednica opštine Jelena Trifunović istakla je da u što kraćem roku treba krenuti sa održavanjem rečnih korita, odnosno čišćenja potoka, i na taj način delovati preventivno i zaštiti Svrljig od eventualnih polava ukoliko dođe do naglog topljenja snega ili obilnih padavina.

Ona je dodala da je potrebno što pre krenuti sa rešavanjem problema Lukavičkog potoka, koji je u prethodnom periodu pravio velike probleme meštanima koji žive u naselju Lukavica.

Na sednici Štaba doneti su zaključci da se, na osnovu dopisa koji su upućeni iz preduzeća “Srbija vode“, izradi dokumentacija za rešavanje problema Lukavičkog potoka, i to do početka februara meseca, kao i da se detaljno provere mogućnosti rešavanja problema korita Đurinačkog potoka koji plavi naselja Magovac i deo ulice Vase Albanca.

Donet je zaključak da se kod mosta kod Zelene pijace pročisti korito reke, kao i korito u blizini nekadašnje fabrike “Sien“, kao i da se izradi zaštini bedem u blizini placa IMT-a, na desnoj obali reke.

Na kraju sednice direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidović podneo je izveštaj o zimskom održavanju puteva i tom prilikom rekao da se sve odvija po planu i da u prethodnom periodu nije bilo problema na terenu. On je naglasio da JKSP “Svrljig“ budnim okom prati situaciju i da su dežurne službe 24 sata angažovane.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Čestitamo!

Marković čestitao đaku generacije Srednje škole na uspehu

Za sada je sve pod kontrolom!

ŠTAB: Od večeras dežurstva i obilazak terena!

Postoji li rešenje?

Odbornici složni da je Svrljigu potreban logoped!

Lepota...

Krenulo uređenje korita Svrljiškog Timoka

Slava im

Obeležen Dan ustanka naroda Srbije i Dan boraca u Svrljigu

Foto info

Reke uzvraćaju udarac! Sve su nam vratile (FOTO)

Danas je Medjunarodni dan reka

FOTO INFO: Smeće plovi Svrljiškim Timokom – BRUKA

Aktuelna tema...

Hitna sednica Štaba zbog pojave afričke kuge kod domaćih svinja (VIDEO)

2 Responses

  1. Velike pohvale predsednici opstine i staba za vanredne situacije ali PREDLOG predsednici opstine Svrljig da na svakoj sednici skupstine i sednici za vanredne situacije budu prisutni i predsednici mesnih zajednica koji takoge čine i prestavljaju opstinu po statutu opstine.Unapred HVALA

  2. E ovi ce da rese sve probleme oko vodotokova.Ovde samo Joca Cuha vredi i zna nesto a od ovih ostalih nema ni cep za zelje.Kakvi strucnjaci su grupisani na jednom mestu ne bi me cudilo da naprave Svrljig na vodi.Sve je ovo zrelo da se nahrani kacamakom i svi dobro znaju sta sledi posle toga.tricko je strucnjak za ekologiju zato muci kuce u kavezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *