ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
Broj pregleda

Kreću radovi na vodotokovima širom Svrljiga

Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig usvojili su danas Izveštaj o radu Štaba u 2014. godini, Izveštaj o zimskom održavanju puteva na teritoriji opštine Svrljig i usvojili Plan rada za 2015. godinu.

STAB-ZA-VANREDNE-SITUACIJE

Komandant Štaba i predsednica opštine Jelena Trifunović istakla je da u što kraćem roku treba krenuti sa održavanjem rečnih korita, odnosno čišćenja potoka, i na taj način delovati preventivno i zaštiti Svrljig od eventualnih polava ukoliko dođe do naglog topljenja snega ili obilnih padavina.

Ona je dodala da je potrebno što pre krenuti sa rešavanjem problema Lukavičkog potoka, koji je u prethodnom periodu pravio velike probleme meštanima koji žive u naselju Lukavica.

Na sednici Štaba doneti su zaključci da se, na osnovu dopisa koji su upućeni iz preduzeća “Srbija vode“, izradi dokumentacija za rešavanje problema Lukavičkog potoka, i to do početka februara meseca, kao i da se detaljno provere mogućnosti rešavanja problema korita Đurinačkog potoka koji plavi naselja Magovac i deo ulice Vase Albanca.

Donet je zaključak da se kod mosta kod Zelene pijace pročisti korito reke, kao i korito u blizini nekadašnje fabrike “Sien“, kao i da se izradi zaštini bedem u blizini placa IMT-a, na desnoj obali reke.

Na kraju sednice direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidović podneo je izveštaj o zimskom održavanju puteva i tom prilikom rekao da se sve odvija po planu i da u prethodnom periodu nije bilo problema na terenu. On je naglasio da JKSP “Svrljig“ budnim okom prati situaciju i da su dežurne službe 24 sata angažovane.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

2 Komentara

  • Velike pohvale predsednici opstine i staba za vanredne situacije ali PREDLOG predsednici opstine Svrljig da na svakoj sednici skupstine i sednici za vanredne situacije budu prisutni i predsednici mesnih zajednica koji takoge čine i prestavljaju opstinu po statutu opstine.Unapred HVALA

  • E ovi ce da rese sve probleme oko vodotokova.Ovde samo Joca Cuha vredi i zna nesto a od ovih ostalih nema ni cep za zelje.Kakvi strucnjaci su grupisani na jednom mestu ne bi me cudilo da naprave Svrljig na vodi.Sve je ovo zrelo da se nahrani kacamakom i svi dobro znaju sta sledi posle toga.tricko je strucnjak za ekologiju zato muci kuce u kavezu

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *