Search
Close this search box.
ŠTEDNJA
Broj pregleda

U Svrljigu bez dočeka Pravoslavne nove godine

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig danas je saopštila da neće biti organizovanog dočeka Srpske nove godine u Svrljigu zbog trenutno loše ekonomske situacije i mera štednje.

Predsednica-opštine

Predsednica je iskoristila priliku i pozvala građane opštine Svrljig da se prijave za plivanje za Časni krst, koje će biti organizovano na Bogojavljanje.

Poslušajte izjavu:

(Autor: Svrljiške novine)

2 Komentara

  1. Žao mi je što se svi čelnici opštinske uprave, na čelu sa predsednicom Jelenom nisu od prošlogodišnje Belmužijade napregnuli da obezbede kontinuitet manifestacija koje bi započele sa Božićnim festivalom, pa dalje iz meseca u mesec da u Svrljig dovedu mnogobrojne goste i posetioce. Izmedju ostalih manifestacija koja bi doprinela vanpansionskoj potrošnji jeste i doček Pravoslavne nove godine u Svrljigu, ali i na čitavoj teritoriji ove opštine. To su dani kada se razvija pravoslavna sabornost i kada se povezuju verni Hristu u Srbiji i svim prostorima koji poštuju julijanski kalendar. Ovo je izazov na koji ne mora opštinsko rukovodstvo da odgovori pozitivno ali onda neka bude svesno da je propustilo još jednu mogućnost da dobru energiju pravoslavne sabornosti pretoči i u ekonomske rezultate, kojima se poboljšavaju uslovi života i rada u ovoj zajednici. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano