ŠTEDNJA

U Svrljigu bez dočeka Pravoslavne nove godine

Broj pregleda

Predsednica opštine Svrljig danas je saopštila da neće biti organizovanog dočeka Srpske nove godine u Svrljigu zbog trenutno loše ekonomske situacije i mera štednje.

Predsednica-opštine

Predsednica je iskoristila priliku i pozvala građane opštine Svrljig da se prijave za plivanje za Časni krst, koje će biti organizovano na Bogojavljanje.

Poslušajte izjavu:

(Autor: Svrljiške novine)

Pročitajte i

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

3 Komentar

  • Žao mi je što se svi čelnici opštinske uprave, na čelu sa predsednicom Jelenom nisu od prošlogodišnje Belmužijade napregnuli da obezbede kontinuitet manifestacija koje bi započele sa Božićnim festivalom, pa dalje iz meseca u mesec da u Svrljig dovedu mnogobrojne goste i posetioce. Izmedju ostalih manifestacija koja bi doprinela vanpansionskoj potrošnji jeste i doček Pravoslavne nove godine u Svrljigu, ali i na čitavoj teritoriji ove opštine. To su dani kada se razvija pravoslavna sabornost i kada se povezuju verni Hristu u Srbiji i svim prostorima koji poštuju julijanski kalendar. Ovo je izazov na koji ne mora opštinsko rukovodstvo da odgovori pozitivno ali onda neka bude svesno da je propustilo još jednu mogućnost da dobru energiju pravoslavne sabornosti pretoči i u ekonomske rezultate, kojima se poboljšavaju uslovi života i rada u ovoj zajednici. Živeo Svrljig!!!.

  • E kad nemate docek onda sramota! Kad imate docek kolko je para dato, opet sramota!!! O ljudi, moze li vam se ugoditi!????

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.