Search
Close this search box.
SKUPŠTINA OPŠTINE
Broj pregleda

Usvojen budžet za 2015. godinu

Podeli sa prijateljima:

Sednica Skupštine opštine Svrljig, 23. po redu, održana je u sredu, 24. decembra. Na poslednjem ovogodišnjem zasedanju usvojen je budžet opštine za 2015. godinu.

Skupština

Na dnevnom redu našlo se dvadeset tačaka, od kojih je polovina usvojeno kao dopuna.

Na početku, na predlog odbornika USS Milije Miletića odbronici nisu usvojili Predlog da se na dnevni red uvrsti tačka “Povećanje cene vode, kanalizacije i izvoženje smeća za domaćinstva od 10%“. Miletić je istakao da smatra da je tačka suvišna i da nema mesta za opterećivanje kućnog budžeta Svrljižana.

Milija-Miletic

U ovakvoj, ekonomsko teškoj, situaciji nije primereno da se za građane uvećavaju cene vode, kanalizacije i za izvoženje smeća. Ujedinjena seljačka stranka neće podržati ovaj predlog, rekao je Miletić.

Miletić je sa govornice istakao još i da će Svrljig u 2015-toj biti ključna opština u Srbiji u razvoju stočarstva, ali i dodao da će svi započeti projekti, poput izgradnje bazena i sl. biti završeni sledeće godine.

so

Takođe, odbornici lokalnog parlamenta usvojili su budžet za narednu godinu, a izvestilac po ovoj tački bila je Marina Savić – šef Odseka za budžet i finansije.

Budžet za 2015. godinu planiran je sa 641.820.000 dinara.

Po rečima Savićeve najveći deo prihoda zaplaniran je od nenamenskih transfera Republike u korist nivoa opštine koji iznosi 260.000.00 dinara. Drugi po veličini je tekući namenski transfer od Republike u korist nivoa opština koji iznosi 78.000.00 dinara, a zatim sledi porez na zarade u iznosu od 70.000.00 dinara.

Marina-Savic

Donacije od međunarodnih organizacija planirane su u iznosu od 118.000.00 dinara i sredstva su namenjena finansiranju komunalne infrastrukture u opštini Svrljig.

Što se tiče lokalnih javnih prihoda, porez na imovinu je planiran sa 21.400.000 dinara, komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru 3.800.000 dinara.

U nastavku sednice usvojen je Program rada i finansijski plan JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga“. Ovo preduzeće planira da u narednoj godini utroši 254.925.00 dinara.

Pokloni

Sednica je završena radno odborničkim pitanjima i svečano podelom novogodišnjih poklona i koktelom.

One Response

  1. Narodni poslanik Milija Miletić je izneo da će Svrljig u sledećoj godini biti ključna opština u Srbiji, u razvoju stočarstva. Na čemu se zasniva ta izjava, bilo bi dobro da se iznese javnosti sa teritorije Svrljiga, a u cilju priprema koje se pravovremeno trebaju obaviti u privatnom sektoru te grane poljoprivredne proizvodnje. Ostaje da se prate nastupi i izlaganja narodnog poslanika M. Miletića, mada i ovaj medij može da doprinese pravovremenom informisanju uzgajivača stoke, intervjuoom sa narodnim poslanikom, na naznačenu temu. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano