BOLJI DANI ZA POLJOPRIVREDU
Broj pregleda

Otvorena Kancelarija za pomoć najnerazvijenijima

Presecanjem vrpce danas je u Nišu svečano otvorena Kancelarija Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja Republike Srbije. Glavni incijator za otvaranje ove Kancelarije u nišavskom okrugu je narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Kancelarija-Radne-grupe
Svečano otvaranje

U centru jugoistočne Srbije smešteno je sedište Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja, na inicijativu Milije Miletića, predsednika Ujedinjene seljačke stranke i narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Uprava za poljoprivredu grada Niša već je delegirala odgovorno lice koje volonterski, bez nadoknade, pomagati razvoju ove Kancelarije.

Miletic
Milija Miletić

Sada nije vreme za dodatne troškove. Lice zaduženo za rad u Kancelariji radiće volonterski, jer ne želimo da na bilo koji način trošimo budžet Republike Srbije, a ni budžete lokalnih samouprava, poručio je Miletić.

Kancelarija Radne grupe imaće za cilj praćenje stanja u poljoprivredi u najnerazvijenijim krajevima na teritoriji Srbije. Ova problematika je posebno aktuelna ovih meseci kada su pojedina područja Republike Srbije naročito pogođena vremenskim nepogodama (grad, jaka kiša, olujni vetar), te poljoprivredni proizvođači u različitim regionima imaju različite probleme.

Predsednica opštine Svrljig
Predsednica opštine Svrljig

Na ovaj način poljoprivrednici ovog područja imaće veće šanse za rešavanje nagomilanih problema u poljoprivredi, tako što bi ovo radno telo zaključke iz razgovora sa poljoprivrednicima i pravo stanje sa obilaska terena prenosilo dalje predsedniku Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Odboru.

RG

Otvaranju Kancelarije prisustvovali su mnogobrojni funkcioneri grada Niša, niških gradskih opština i opština u okruženju, državni sekretari, narodni poslanici i ostali.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *