Search
Close this search box.
20 000 SADNICA
Broj pregleda

Sadnice za svrljiške voćare

Podeli sa prijateljima:

Šezdeset svrljiških voćara dobilo je 20 000 sadnica šljiva, višanja i dunja. Podeli sadnica prisustvovali su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, kao i predstavnici Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig i Udruženja voćara iz Svrljiga.

Voćari

Podela sadnica je veoma značajna za razvoj voćarstva, ali i pčelarstva, jer jedno bez drugog ne ide. Ove sadnice su jedne od mera kojim pomažemo našim poljoprivrednim proizvođačima, istakla je predsednica opštine i dodala da će sledeće godine subvencije ostati na istom nivou, ili će čak biti uvećane.

Jelena-Trifunovic

Vredno je istaći da je opština Svrljig izdvojila 80% sredstava za nabavku sadnica, dok su lokalni voćari učestvovali sa ostalih 20% pri kupovini.

Jedan komentar

  1. Lepo je videti kada se čelna u opštini Svrljig angažuje na podeli sadnog materijala, ali se odmah postavlja pitanje gde može još da doprinese u povezivanju Udruženja voćara Svrljiga, ZZ Svrljižanka, Udruženja pčelara Svrljiga i sličnih zainteresovanih strana, pa da se organizovanim nastupom svih pomenutih ljudskih i materijalnih resursa poveća plasman njihove proizvodnje i prerade na inostrano tržište. Ove sadnice će radjati tek za tri godine, u najboljem slučaju, ali sada se treba rod plasirati na domaće i inostrano tržište, to naplatiti i opet uložiti u usavršavanje znanja i umenja ljudi, ali i materijalna dobra – kao uslov još većeg izvoza na najprobirljivija tržišta (npr. EU i Rusija). Dajte da tu opštinski budžet pomogne, da se udružuju ljudski resursi a ne da se ponavlja priča da nema dovoljno radne snage. Svaki spomen da nema radne snage je direktno sramota nosilaca vlasti u ovoj opštonskoj upravi. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano