Search
Close this search box.
POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Uređenje 20 km atarskih puteva u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Ovih dana zvanično je počela realizacija projekta na revitalizaciji poljskih-atarskih puteva na teritoriji opštine Svrljig, a tim povodom, predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević obišli su danas selo Burdimo gde se radi na uređenju 2 kilometara atarskih puteva.

JT

Opština Svrljig načinila je veliki i značajan korak u smeru razvoja poljoprivrede, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i dodala da na ovaj način Opština omogućava sugrađanima koji žive na selu lakši pristup do svojih parcela, poseda i njiva.

Na terenu
Na terenu

”Znajući da smo pretežno poljoprivredni kraj gde su stočarstvo i ratarstvo najzastupljenije grane poljoprivrede na ovaj način dodatno pomažemo poljoprivednicima da poslove u polju obavljaju brže i efikasnije”, poručio je predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević.

Sredstva za ovu namenu izdvojena su iz budžeta opštine, a veći deo finansira Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava za zemljište.

U Burdimu se trenutno radi na uređenju dva putna pravca u dužini od oko 2 kilmetar.

Inače, preko 20 kilometara atarskih puteva biće revitalizovano na teritoriji opštine Svrljig u toku ove godine.

14 Komentara

  1. POZIVAJU SE U IME SAVETA I GRADJANA S.OKRUGLICA OPSTINSKA VLAST IZ USS NA CELU S GOSPODJICOM JELENOM TRIFUNOVIĆ DA IZ OPSTINSKOG BUDŽETA OPSTINA FINANSIRA U ASFALTIRANJU PUTA 850 m U OKRUGLICI ZBOG UPROPAŠĆAVANJA ASFALTA OD STRANE JKSP .

  2. Дај бре шта си запуцао да дођу у Округлицу?! Па јел ти мислиш да ако ставиш да си из СНС треба да трче за вама сви?! Исти сте као и они из ДС-а, можда мало гори.
    А што се тиче асфалта, сакупите новац, а општина ће вам три пута дати преко те суме и направићете. Никоме нису ”дате” паре као што баљезгаш!
    И не млати да је ЈКСП оштетип пут!

  3. Свака част за 20 километра путева по сеоским њивама.али дајте бре направите пут у “центру”Сврљига од 180 метра.ДА ОД 180 МЕТРА,било какав и поставите 5 бандере са макар 2 сијелице, да идемо својим кућама кад падне мрак као сав нормалан свет,и погледајте на карти дали још увек постоји улица Раше Цветковића.Ако сте је у међувремену избрисали пошто вам увек фале пројекти извињавам се за овај коментар

  4. SELKO IDI PA SE LEČI I NELUPAJ GLUPOSTI KAD NEZNAŠ O ČEMU SE RADI JER SI NEOPEVANA SELJACINA ,DA NEKA NJIHOV BULDOZER HARA PO SELIMA I UPROPASCAVA PUT PA POSLE MI DA ASFALTIRAMO E TAJ FILM NECE DA GLEDAJU A TI AKO SI IZ DS ILI USS PA TAKO GOVORIS AL ZMAM DA KO SI GOSPODINE DOTIČNI GLEDAJ TWOJA POSLA I NEBRINI ZA NAS.!NAUCI DA PISES PA TAD SE JAVLJAJ I PISI.SNS JE ZAKON I USKORO NA ČELU OPSTINE

  5. Срам вас било ”назадњаци” ви уназађујете овај сајт писањем разноразних глупости. Каква напредна странка каква власт на челу општине! Срамите се својих активиста -ИНДИЈАНАЦА- и незналица.
    Ви сте бре гори од хиљаду Динкића и стотину Тадића..
    Доле СНС

  6. verovatno se neko ¨javlja kao ms
    okrukkica necu da budem nepristojan ali ti koji se javjas meni niti me znas niti me poznajes,zato bi bilo,pristojno da se ponasamo ljudski’ja znam o cemu pricam ati neznas.ako imam neki problem javi se .znas gdesam,kod mene su dobri ljudi uvedk dobrodosli

  7. Selko plače topolnica za tebe idi pa se leči ,NEMOŽE NAM NIKO NIŠTA JAČI SMO OD SUDBINE MOGU DA NAS SVI MRZE JER NIKO NA NISTA NEMOŽE ,Budućnost u koju verujemo Pokrenimo SRBIJU ALEKSANDAR VUČIĆ,ZIVELA SRPSKA NAPREDNA STRANKA ZIVEO VÚČIC Ziveo Svrljig

  8. Dobro je da se neko setio i atarskih puteva ali je zakasnio jedno 30-ak godina, ako se neko uopste i bavi ovim problemom uvidece da se na teritoriji opstine jedva obradjuje jedna trecina obradive povrsine sa tendencijom opadanja svake godine od nekoliko procenata. Najveci problem su male i udaljene parcele jedna od druge kao i nebriga drzave za ruralne krajeve a da i ne govorimo o nedovoljnom angazovanju plejade opstinskih funkcionera kroz minule decenije. Tako da ako se ne uradi komasacija poljoprivrednog zemljista na teritoriji cele opstine a u ovom trenutku sve oci su uprte ka nasem poslaniku Mileticu narocito zbog njegovog imenovanja od strane vlade na funkciju predsednika pod odbora za poljoprivredu ruralnih krajeva, sela i seljaci ce samo sluziti za medjusobno potkusurivanje politickih stranaka i pojedinaca u borbi za vlast a seljacka stranka ce izgubiti smisao prve reci svog naziva dok ostali odbori politickih stranaka u Svrljigu i nemaju program u vezi ovog problema.

  9. ja mislim da niko nema nista protiv da se nesto radi ovde u svrljigu , a i u selima . Ipak za to nije zasluzna ni presednica opstne niti bilo ko od ovih sto se slikaju za novine . To su pare svih nas iz budzeta koje se trose na neadekvatan nacin od strane rukovodstva opstne i drzave. Obecali su ko se seca 1500 radnih mesta u svrljigu a ne videsmo ni jedno . Lepo je to sto se secaju sela ali to je smo zbog glasova na izborma da bi sacuvali fotelje a te puteve koje i onako ne prave kako treba i usput kvare ono sto je vec napravljeno odnece naredne kise sigurno

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano