PRAVOSLAVLJE

Episkop niški posetio Pirkovac i Labukovo

Broj pregleda

U utorak, 21.oktobra, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Jovan posetio je manastir Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i novoizgrađenu crkvu Spasovdan u Labukovu.

Popsica
Foto: Eparhija

Episkop je sa nastojateljem manastira, protosinđelom Varnavom obišao ovu sveštenu obitelj i uputio svoj arhijerejski blagoslov.

U Labukovu
U Labukovu

Nakon posete manastira Sv. Arhangela Gavrila, Episkop je obišao i novoizgrađenu crkvu Spasovdan u Labukovu. Ova crkva smeštena je u dubokoj šumi, kod izvora lekovite vode, tzv. “vode za oči“. Na ovom mestu svake godine na praznik Spasovdan okupi se više stotina vernika iz cele zemlje.

Pročitajte i

Labukovo, Svrljig

Proslavljen Spasovdan u Labukovu

Veliki broj vernika iz cele Srbije sjatio se juče i danas na proslavi manastirske slave Spasovdana u Labukovu, kod Svrljiga.  Parking ispod Manastira bio je

Spasovdan, selo Labukovo, foto: M. Miladinović

Sutra slavimo Spasovdan

SPC i vernici sutra će obeležiti Spasovdan – Vaznesenje Hristovo, hrišćanski praznik, koji se slavi u 40. dan nakon Vaskrsa. Po hrišćanskom verovanju, vaskresenjem Gospod

4 Komentar

  • Zalosno je ovo videti!
    Dvojica monaha skudoumno sede na klupi i opusteno pricaju….a ja pokusavam kod G.Episkopa Jovana pune dve godine da zakazem obican razgovor i to u njegovoj kancelariji ne na njivi…i u tome ne uspevam!!!….Episkop koji ne zeli da primi svog vernika….sami prosudite!

    • Ујко,
      Жалостан је твој коментар брате. Да ли ти знаш колико ова два човека проводе у молитви? Да ли они имају душу? Ја сам у том манастиру гледала многа чуда исцељења. Мог сина је молитва оца Варнаве васкрсла. био је мртав за лекаре. Него брате пут под ноге па у манастир на литургију и после тога нема владике који те неће примити.

  • Svaka čast neumornom graditelju veromonahu Varnavi. Ceo svoj svetovni život je iskoristio u neimarstvu duhovnih objekata širom naše lepe Srbije, a duhovni šivot u pomoći za isceljenje ljudskih duša. Dobili smo od njega lično obećanje, a to su javno ponovili i predsednica Jelena i poslanik Milija, da će 2015. sagraditi jedan takav i u našoj Kopajkošari, svaka čast, željno očekujemo realizaciju, zbog duhovnog isceljenja naših ljudi okupljanja i povratka u zavičaj.

  • Podsecanja radi sadasnji vladika Jovan je sluybovao u manastiru Ostrog, inace veoma dobar covek.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *