Search
Close this search box.
PRAVOSLAVLJE
Broj pregleda

Episkop niški posetio Pirkovac i Labukovo

Podeli sa prijateljima:

U utorak, 21.oktobra, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Jovan posetio je manastir Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i novoizgrađenu crkvu Spasovdan u Labukovu.

Popsica
Foto: Eparhija

Episkop je sa nastojateljem manastira, protosinđelom Varnavom obišao ovu sveštenu obitelj i uputio svoj arhijerejski blagoslov.

U Labukovu
U Labukovu

Nakon posete manastira Sv. Arhangela Gavrila, Episkop je obišao i novoizgrađenu crkvu Spasovdan u Labukovu. Ova crkva smeštena je u dubokoj šumi, kod izvora lekovite vode, tzv. “vode za oči“. Na ovom mestu svake godine na praznik Spasovdan okupi se više stotina vernika iz cele zemlje.

4 Responses

  1. Zalosno je ovo videti!
    Dvojica monaha skudoumno sede na klupi i opusteno pricaju….a ja pokusavam kod G.Episkopa Jovana pune dve godine da zakazem obican razgovor i to u njegovoj kancelariji ne na njivi…i u tome ne uspevam!!!….Episkop koji ne zeli da primi svog vernika….sami prosudite!

    1. Ујко,
      Жалостан је твој коментар брате. Да ли ти знаш колико ова два човека проводе у молитви? Да ли они имају душу? Ја сам у том манастиру гледала многа чуда исцељења. Мог сина је молитва оца Варнаве васкрсла. био је мртав за лекаре. Него брате пут под ноге па у манастир на литургију и после тога нема владике који те неће примити.

  2. Svaka čast neumornom graditelju veromonahu Varnavi. Ceo svoj svetovni život je iskoristio u neimarstvu duhovnih objekata širom naše lepe Srbije, a duhovni šivot u pomoći za isceljenje ljudskih duša. Dobili smo od njega lično obećanje, a to su javno ponovili i predsednica Jelena i poslanik Milija, da će 2015. sagraditi jedan takav i u našoj Kopajkošari, svaka čast, željno očekujemo realizaciju, zbog duhovnog isceljenja naših ljudi okupljanja i povratka u zavičaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano