PRAVOSLAVLJE
Broj pregleda

Episkop niški posetio Pirkovac i Labukovo

U utorak, 21.oktobra, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. Jovan posetio je manastir Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i novoizgrađenu crkvu Spasovdan u Labukovu.

Popsica
Foto: Eparhija

Episkop je sa nastojateljem manastira, protosinđelom Varnavom obišao ovu sveštenu obitelj i uputio svoj arhijerejski blagoslov.

U Labukovu
U Labukovu

Nakon posete manastira Sv. Arhangela Gavrila, Episkop je obišao i novoizgrađenu crkvu Spasovdan u Labukovu. Ova crkva smeštena je u dubokoj šumi, kod izvora lekovite vode, tzv. “vode za oči“. Na ovom mestu svake godine na praznik Spasovdan okupi se više stotina vernika iz cele zemlje.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Zalosno je ovo videti!
    Dvojica monaha skudoumno sede na klupi i opusteno pricaju….a ja pokusavam kod G.Episkopa Jovana pune dve godine da zakazem obican razgovor i to u njegovoj kancelariji ne na njivi…i u tome ne uspevam!!!….Episkop koji ne zeli da primi svog vernika….sami prosudite!

    • Ујко,
      Жалостан је твој коментар брате. Да ли ти знаш колико ова два човека проводе у молитви? Да ли они имају душу? Ја сам у том манастиру гледала многа чуда исцељења. Мог сина је молитва оца Варнаве васкрсла. био је мртав за лекаре. Него брате пут под ноге па у манастир на литургију и после тога нема владике који те неће примити.

  • Svaka čast neumornom graditelju veromonahu Varnavi. Ceo svoj svetovni život je iskoristio u neimarstvu duhovnih objekata širom naše lepe Srbije, a duhovni šivot u pomoći za isceljenje ljudskih duša. Dobili smo od njega lično obećanje, a to su javno ponovili i predsednica Jelena i poslanik Milija, da će 2015. sagraditi jedan takav i u našoj Kopajkošari, svaka čast, željno očekujemo realizaciju, zbog duhovnog isceljenja naših ljudi okupljanja i povratka u zavičaj.

  • Podsecanja radi sadasnji vladika Jovan je sluybovao u manastiru Ostrog, inace veoma dobar covek.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *