Search
Close this search box.
ŠAH
Broj pregleda

Treće mesto za ŠK ,,Zeleni Vrh“

Podeli sa prijateljima:

ŠK ,,Zeleni Vrh“ osvojio je treće mesto u Srpskoj ligi – grupa ”Jug”.

Arhivska fotografija: ssno
Arhivska fotografija: ssno

Osvajanjem trećeg mesta šahisti ŠK ,,Zeleni Vrh“ iz Svrljiga trebalo bi da budu prezadovoljni.

Po objektivnim pokazateljima, ekipa koja je bila rangirana tek na desetom mestu, borila se za prvo i osvojila treće mesto.

Doza gorčine ostaje, jer se pokazalo da smo mogli više i da je ekipa jača i perspektivnija od trećeg mesta i samo je naša skromnost i potpun nedostatak sportske sreće, koja je kreirala da se mnoge partije završe nepovoljno po nas, uticalo da ne postignemo apsolutni uspeh, poručuju iz Uprave kluba.

Utisak je da ako ova ekipa ostane u ovakvom sastavu, uz malo podmlađivanje omladincima, njeni dometi biće mnogo veći od lige u kojoj nastupa.

Inače, vredno je istaći da je prvo mesto pripalo ekipi ŠK ,,Kuršumlija“ a drugo ,,Radniku“ iz Surdulice.

9 Komentara

  1. ova ekipa je verovatno i najplacenija od svih, sa cak 4 placenih igraca, i verovatno je trebalo ocekivati vise, ili u brojkama: tosic 150000din, stojanovic 36000din, nikolic 30000din, tasic 24000din, pa procenite kakav je uspeh trece mesto,i naravno ko to placa???

    1. Svaka vam cast,vi gospodine najverovatnije saradjujete sa celnicima Informacionog centra koji je nedavno oformljen,radi blagovremenog obavestavanja sahovske javnosti Svrljiga,tako da dobijate informacije iz prve ruke! Da,jeste li ste se zapitali da treba obavestiti ljude u Svrljigu,kao sto ste dosad to redovno cinili,kakvi su vasi rezultati!? Dobili ste pojacanje za ovu godinu u vidu najjaceg Mk Svrljiga,i zavrsili ste takmicenje kao TRECI od svega CETIRI ekipe u POSLEDNJOJ ligi koja postoji u nasoj zemlji! Vi se sluzite onom starom: Bolje zadnji u gradu,nego prvi u selu!!Zaista vam treba cestitati na tome!

    2. Ako je za gospodina Tosica stvarno namenjeno 150.000 dinara to je stvarno bruka za ovaj grad. Podeliti 150.000 sa dvanaest meseci je 12.500 dinara. Zar je to cifra koju zasluzuje jedini sahovski velemajstor ovog grada ?!! Svaka cast ostalim sportistima i sportovima ali i dalje mislim da se ovaj grad veoma ogresio po pitanju gospodina Tosica.

  2. Bravo za uspehe i za igrace. Imamo jednog velemajstora i treba ga cuvati.
    Predlazem da se u sledecoj godini finansira samo jedan klub – na primer najuspesniji – a to je svakako Z. Vrh i da se na sto bolji nacin uz veci deo sredstava pokrene ovaj sport u Svrljigu.

    Jos jednom cestitam.

  3. da ne bi bilo zabune,nisam ja taj Srba.Medjutim da sprecimo gluposti evo pojasnjenja;Zeleni vrh je po imenima,a I PO FINANSIJSKIM SREDSTVIMA,koja su trosena uglavnom u svrhe vm.MT bila ubedljivi favorit.Trece mesto je neuspeh,koji je ove godine nasa opstina platila oko 330 000 dinara,a i brojni sponzori nedovoljno dobro informisani davali su obimne priloge.Ekipa nije osim ovog ucestvovala NI NA JEDNOM TAKMICENJU,A ZA OVO BI BILO DOVOLJNO DESET PUTA MANJE PARA ,pa se odgovorni trebaju zapitati gde su stvarnoi trosene pare.A o snazi nazovi sahovske skole Z.vrha govore rezultati,a o nacinu i kvalitetu njenog funkcionisanja,mogu se svi uveriti ili informisati od dobro obavestenih lica.Rukovodstvo opstine bi prilikom donosenja sledeceg budzeta trebalo da ima u vidu ko koliko doprinosi sahovskom ugledu opstine i ko se za razvoj saha u opstini zaista bori,te ko organizuje za opstinu znacajne manifestacije.Ako neko ovo bude komentarisao,gledacu da odgovorim samo konstruktivnim osobama,a pokusacu da se ne osvrcem na zlobne i zajedljive komentare,a kakve ne bi ni trebalo ovde objavljivati.

    1. Tako je Milovanovicu,tako je kralju,e neka si im rekao. Ako se budes nekad kandidovao za opstinskog funkcionera,prvi sam za tebe da im ti pokazes kako se radi. S. Milovanovica za predsednika opstine na sledecim izborima.

  4. SAMO DA POJASNIM: 150000din za 4dana igranja, ili 7 kola tj. odigranih partija…a ostalih 361 dan, naravno na teret sk Zeleni Vrh.Izvinjavam se sto preciznije nisam napisao, naravno i placanje ostala tri igraca je samo za ta 4 dana, i nikakve obaveze vise nemaju tokom godine.Malo….izvinite za koliko rade ljudi u Svrljigu mesec dana???

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano