Search
Close this search box.
PROMOCIJA
Broj pregleda

Svrljiški sir na “Balkan Cheese Festivalu”

Podeli sa prijateljima:

Drugi po redu “Balkan Cheese Festival”- prodajna izložba autohtonih sireva Balkana, ovog vikenda održan je u “Mikser Hausu” u Beogradu. Na prodajnoj izložbi učestvovali su i predstavnici Opštine Svrjig predvođeni direktorom ZZ ”Svrljižanka” Markom Mladenovićem.

Direktor ZZ ''Svrljižanka'' Marko Mladenovi
Direktor ZZ ”Svrljižanka” Marko Mladenović

Svrljižani su se na ovom Festivalu predstavili na najbolji način kroz promociju Zadruge, svrljiškog specijaliteta belmuža, svrljiškog sira i ostalih mlečnih i drugih proizvoda.

BelmuzPomoćnik predsednika opštine i direktor ZZ “Svrljižanka“ Marko Mladenović kaže da za svrljiški sir postoji veliko interesovanje, te da je ovo bila svojevrsna prilika za promociju i eventualnu saradnju sa drugim proizvođačima.

Glavni cilj “Balkan Cheese Festivala” je da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana, posebno iz Srbije, i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Mladenovic

Autohtoni sirevi Srbije su do sada u smislu prezentovanja bili zanemareni, proizvođača ima veoma malo i najčešće se radi o malim domaćinstvima koja nemaju mogućnost da se samostalno predstave na izložbama i na internetu – zbog čega javnost ima jako malo informacija o ovim proizvodima.

3 Komentara

  1. Pozivam glavnog urednika ovih online novina da sa Markom Mladenovićem napravi ekskluzivan intervju gde bi se javnosti u Svrljigu i šire iznelo šta je bio cilj nastupa i svi efekti koji su postignuti u Beogradu. Ovo je prilika da Marko iznese u javnost i postignuća – rezultate projekta oko ZZ”Svrljižanka”, jer se ovim nastupom u Beogradu i ostvarila jedna od aktivnosti predvidjena projetom oko svrljiške ovce, belmuža i svrljiškog sira. Pošto će projekat krenuti u svoju drugu polovinu, potrebno je prikazati sve ostvarene rezultate, a u cilju realnog sagledavanja gde je moguće nastupiti sa gore navedenim proizvodima iz prostora opštine Svrljig. Pošto je aktuelan i konkurs za program EU Progres bilo bi dobro da Marko i o tome iznese javnosti u Svrljigu šta će se uraditi za ta sredstva EU i Švajcarske, namenjene podsticanju zapošljavanja u nerazvijenim opštinama ovog dela Srbije. Živeo Svrljig!!!!

  2. Poziv glavnog urednika ovog sajta da poseti s.OKRUGLICU snimi otpusnu vodu iz septičke jame koja izilazi na glavni put R-243 a tu prolazi vodovodna cev pijace vode Manojlica i ta sva ispusna voda se vidi na glavnom putu danas kad da prijavim ispekciji njih nema u opstini a vlasnik ove sramote je Radovanovic Ljiljana

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano