Search
Close this search box.
PROMOCIJA
Broj pregleda

Svrljiški sir na “Balkan Cheese Festivalu”

Podeli sa prijateljima:

Drugi po redu “Balkan Cheese Festival”- prodajna izložba autohtonih sireva Balkana, ovog vikenda održan je u “Mikser Hausu” u Beogradu. Na prodajnoj izložbi učestvovali su i predstavnici Opštine Svrjig predvođeni direktorom ZZ ”Svrljižanka” Markom Mladenovićem.

Direktor ZZ ''Svrljižanka'' Marko Mladenovi
Direktor ZZ ”Svrljižanka” Marko Mladenović

Svrljižani su se na ovom Festivalu predstavili na najbolji način kroz promociju Zadruge, svrljiškog specijaliteta belmuža, svrljiškog sira i ostalih mlečnih i drugih proizvoda.

BelmuzPomoćnik predsednika opštine i direktor ZZ “Svrljižanka“ Marko Mladenović kaže da za svrljiški sir postoji veliko interesovanje, te da je ovo bila svojevrsna prilika za promociju i eventualnu saradnju sa drugim proizvođačima.

Glavni cilj “Balkan Cheese Festivala” je da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana, posebno iz Srbije, i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Mladenovic

Autohtoni sirevi Srbije su do sada u smislu prezentovanja bili zanemareni, proizvođača ima veoma malo i najčešće se radi o malim domaćinstvima koja nemaju mogućnost da se samostalno predstave na izložbama i na internetu – zbog čega javnost ima jako malo informacija o ovim proizvodima.

3 Komentara

  1. Pozivam glavnog urednika ovih online novina da sa Markom Mladenovićem napravi ekskluzivan intervju gde bi se javnosti u Svrljigu i šire iznelo šta je bio cilj nastupa i svi efekti koji su postignuti u Beogradu. Ovo je prilika da Marko iznese u javnost i postignuća – rezultate projekta oko ZZ”Svrljižanka”, jer se ovim nastupom u Beogradu i ostvarila jedna od aktivnosti predvidjena projetom oko svrljiške ovce, belmuža i svrljiškog sira. Pošto će projekat krenuti u svoju drugu polovinu, potrebno je prikazati sve ostvarene rezultate, a u cilju realnog sagledavanja gde je moguće nastupiti sa gore navedenim proizvodima iz prostora opštine Svrljig. Pošto je aktuelan i konkurs za program EU Progres bilo bi dobro da Marko i o tome iznese javnosti u Svrljigu šta će se uraditi za ta sredstva EU i Švajcarske, namenjene podsticanju zapošljavanja u nerazvijenim opštinama ovog dela Srbije. Živeo Svrljig!!!!

  2. Poziv glavnog urednika ovog sajta da poseti s.OKRUGLICU snimi otpusnu vodu iz septičke jame koja izilazi na glavni put R-243 a tu prolazi vodovodna cev pijace vode Manojlica i ta sva ispusna voda se vidi na glavnom putu danas kad da prijavim ispekciji njih nema u opstini a vlasnik ove sramote je Radovanovic Ljiljana

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano