CRKVA

Obeležen praznik Mala Gospojina

Broj pregleda

U crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u nedelju, 21. septembra, služena je liturgija povodom praznika Rođenja Presvete Bogorodice.

Mala Gospojina

Liturgiju za Malu Gospojinu služio je sveštenik Strahinja Eraković uz prisustvo većeg broja pravoslavnih vernika, a nakon liturgije, održano je i molitvoslovlje za đake, odnosno Priziv Svetog Duha radi blagoslovenog početka školske godine.

Ovaj praznik, kao svoju krsnu slavu, obeležilo je i obnovljeno Kolo srpskih sestara u Svrljigu.

Mala Gospojina

Predsednica Kola srpskih sestara Jelena Eraković istakla je da se ovaj praznik prvi put slavi kao krsna slava obnovljenog Kola u Svrljigu i zahvalila se svima koji su do sada ovom Udruženju pružali pomoć i podršku, čestitajući praznik svim pravoslavnim vernicima.

Mala Gospojina

Liturgiji i molitvoslovlju prisustvovao je i narodni poslanik Milija Miletić koji je svim đacima poželeo puno uspeha i zdravlja u ovoj školskoj godini, a Kolu srpskih sestara čestitao je slavu nakon sečenja kolača u crkvi.

Pročitajte i

Crkva, foto: Svrljiške novine

Nova rasveta obasjala svrljišku crkvu

Crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene dobila je novu spoljašnu rasvetu. Naime, proteklog vikenda izvršena je sanacija stare novom LED rasvetom u porti svrljiške

Preobraženje, ikona, foto: M.M.

Danas obeležavamo Preobraženje Gospodnje

Praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji se u pravoslavlju ubraja u 12 velikih Hristovih praznika, danas obeležavaju Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici. Praznik Preobraženje Gospodnje posvećen

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *