Search
Close this search box.
LOV
Broj pregleda

Održano takmičenje u gađanju glinenih golubova

Podeli sa prijateljima:

Lovačko udruženje „Dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga organizovalo je 10. takmičenje u gađanju glinenih golubova u ataru sela Beloinje. Takmičenje je organizovano u subotu, 13. septembra, a učešće je uzelo oko 50 lovaca i 30 članova podmlatka.

Glineni

Najmlađi su se takmičili u gađanju mete vazdušnom puškom, a najbolji među njima bio je Jovanović Lazar. Drugo mesto osvojio je Bogdanović Danilo, a treće Radojković Aleksa.

U gađanju glinenih golubova učestvovalo je oko 50 lovaca iz Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, Negotina, Niša i drugih okolnih mesta.

Među domaćim ekipama prvo mesto ekipno osvojila je ekipa Prekonoge, druga je bila ekipa Lovačkog udruženja „Dr Milenko Hadžić“, a treća ekipa Crnoljevice, dok je, među gostujućim ekipama prvo mesto osvojila ekipa Knjaževca, a drugo mesto ekipa Negotina.

Najbolji među domaćim strelcima bio je Zlatković Nikola, drugo mesto osvojio je Glišić Dušan, a trećeplasirani je bio Vasić Saša. Od gostujućih učesnika prvo mesto osvojio je Petković Damir, drugo Lazarević Danijel, a treće Stojanović Marko.

Takmičenje je obišao i narodni poslanik Milija Miletić koji je gostima poželeo dobrodošlicu, istakavši potencijale lovnog turizma u Svrljigu i kvalitetan rad Udruženja.

Nagrade najboljima uručio je predsednik Lovačkog udruženja „Dr Milenko Hadžić“ Zlatimir Rašić.

Nakon uručenja nagrada u novoizgrađenoj lovačkoj kući u ataru sela Beloinja organizovan je ručak za sve učesnike ovogodišnjeg takmičenja.

Jedan komentar

  1. Čitajući o ovom desetom po redu takmičenju, shvatio sam da se ovom selu može dati dodatni stimulans za opstanak i dalji razvoj specijalizacijom za ovakav vid manifestacija. Lovni turizam, odnosno takmičenja otvorenog tipa, koja bi bila internacionalna i privukla goste sa dobrim finansijama za vanpansionsku potrošnju stoje pred g-dinom Zlatimirom Rašićem i upravom Lovnog udruženja, na čijem je čelu. Okupljanjem raspoloživih ljudskih resursa, ali i najracionalnijim angažovanjem materijalnih resursa tog lovnog udruženja, sigurno bi se došlo do dobre osnove za solidne projekte u razvoju seoskog – lovnog turizma i tom i drugim selima na teritoriji opštine Svrljig. Ponovo pozivam sve ljubitelje lova da pomognu svoju zajednicu, da osnaže Svrljig, udruženi sa resursima Marka Mladenovića i Kancelarije za mlade pri opštini Svrljig. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano