Search
Close this search box.
11. SEDNICA ODBORA ZA POLJOPRIVREDU
Broj pregleda

Miletić zadužen za poljoprivredu u nerazvijenim krajevima

Podeli sa prijateljima:

Na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, koja je održana 12. septembra u zgradi Opštine Ivanjica, razgovaralo se o stanju u poljoprivredi u regionima zapadne, centralne i južne Srbije.

Poljo

Na sednici Odbora formiran je i Pododbor koji će se baviti problemima u poljoprivredi u najnerazvijenijim opštinama Srbije. Odlučeno je da u sastavu Pododbora budu Milija Miletić, predsednik, Sabina Dazdarević, zamenik predsednika i Žarko Bogatinović i Mladen Lukić članovi Pododbora.

mileticMilija Miletić novi predsednik Pododbora (Radne grupe) koji će se baviti problemima u poljoprivredi u najnerazvijenijim opštinama Srbije, a ima ih oko 80, dobio je jednoglasnu podršku svih članova Odbora, odnosno devet poslanika.

Narodni poslanik je odmah naveo neke od glavnih problema sa kojima se suočavaju poljoprivrednici u južnom i istočnom delu Srbije.

Opštinama poput Svrljiga je potrebna veća pažnja što se tiče poljoprivrede, a na jugu zemlje skoro sve opštine i gradovi imaju slične probleme. Nadam se da ću iskustvom i radom na terenu pomoći našim poljoprivrednicima i poljoprivredi uopšte, rekao je Miletić.

Sednici su prisustvovali i članovi Odbora Velimir Stanojević, Sabina Dazdarević, Milija Miletić, Veroljub Matić, Vladan Milošević, Mladen Lukić, Zoran Antić i Žarko Bogatinović. Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sednici su prisustvovali državni sekretar Atila Juhas i načelnik za ruralni razvoj Dragan Mirković.

Sednica je održana uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)/Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), kroz projekat “Jačanje kontrolne funkcije i javnosti u radu Narodne skupštine Republike Srbije”.

7 Komentara

  1. Poslanik Milija Miletić dobio je ovim predsedavanjem mogućnost da koordinira sve nerazvijene opštine u oblasti poljoprivredne proizvodnje, ali ovime je dobio mogućnost da promoviše svoju USS i samu opštinsku upravu Svrljiga, pa ćemo videti na kraju njeovog mandata šta je od svega ovoga najbolje uradio. Možda će imati obzira na promociju ZZ Svrljižanka, pa će time uspeti da stvori materijalni osnov njenog napredovanja u budućnosti,onda kad se sam medjunarodni projekat u kojem je nastala završi sa radom u partnerskim opštinama Srbije, Italije i Nemačke. Gledaćemo šta se konkretno čini i kako se sve to odražava na poboljšanje rezultata u oblasti poljoprivredne proizvodnje i prerade, svih ovoh nerazijenih opštna ali pre svega kako ima od tod predsednikovanja sama opština Svrljig koristi.

    1. Radovan Đorđević 6. septembar 2011. Jednog dana , a to neće biti tako dkaleo , shvatiće narod da savi koji obećavaju i oni koji vladaju rade to uglavnom iz sopstvenog interesa a ne zbog svojih glasača. Dok se POLITIČARI svađaju svi mi tonemo još dublje.. Samo neka svi imaju na umu da masa pamti, a jao si ga onima koje narod uzme na zub. Godinu dana treba preživeti sa socijalom od plate i to uopšte nije malo vremena.. Ne obećavajte ono što ne možete da ispunite! Krivi ste svi zajedno!!!

  2. evo, prvi put javno daje podrsku nasem poslaniku, gospodinu mileticu.
    nakon odgledanog i odslusanog njegovog govora na zadnjoj skupstini republike srbije mogu samo da izrazim svoje najiskrenije simpatije.

    http://www.youtube.com/watch?v=BYxlF9lxcQM

    ono sto me je povredilo kao gradjanina svrljiga je odnos predsednice skupstine maje gojkovic i ostalih poslanika posebno iz redova sns prema gospodinu mileticu.
    gospodja gojkovic je na krajnje bezobrazan i cinican nacin dala rec nasem narodnom poslaniku dok se vecina narodnih poslanika smejala i dobacivala za vreme govora.

    1. Poštovani Komšija-a-ja, evo mene da drugi put iskažem moje duboko uvažavanje iskazu koji ste dali, ovom prilikom, u vezi sa g-dinom Miletićem. Realni pristup, kojeg se držite, doprinosi demokratizaciji ove društvene zajednice – opštine Svrljig.Smatram Vas kvalitetnim članom zajednice i stvarno je dobro kada iskažete onakvo vidjenje sednice Skupštine Srbije, kao što ste to učinili kroz Komentar. Potpuno sam opredeljen poštovanju slobode Misli – Govora i Udruživanja, pa u tom sledu još jednom dajem podršku Vama i svim drugim Svrljižanima kojima je gore navedeni princip životni princip. Živeo Svrljig!!!.

  3. Ako se stočna ekonomija svede na jednu kravu i jedno tele kao na zadnjem vašaru u Svrljigu bolje ostali krajevi da nemaju ovakve stručnjake

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano