SVETI SIMEON

Obeležena slava svrljiških pčelara

Broj pregleda

U nedelju, 14. septembra, predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović prisustvovala je obeležavanju druge pčelarske slave Udruženja pčelara Svrljig.

Slava pcelara

Na dan Svetog Simeona, rezanje kolača i svečanim ručkom obeležena je druga slava svrljiških pčelara. Domaćin slave bio je Dragan Stevanović iz Niševca, a kolač za narednu godinu preuzeo je Milomir Antonijević, takođe rodom iz Niševca.

Na proslavi dana svrljiških pčelara, pored mnogobrojnih zvanica, i samih pčelara prisustvovala je i predsednica svrljiške opštine Jelena Trifunović.

Pčelari
Udruženje pčelara Svrljig

Pozdravljajući prisutne Trifunovićeva je naglasila da opština Svrljig zahvaljujući pčelarima i broju košnica zauzima veoma bitno mesto u pčelarstvu na jugu Srbije, što je još jedan prirodni potencijal.

Vredno je istaći da su svrljiški pčelari prošle godine nagrađivani veoma bitnim nagradama koje dodeljuje “Api kultura Centineze“, italijanska firma iz oblasti Toskane za otkup meda – druga po veličini u Italiji.

Oni su nagradili najvećeg izvoznika bagremovog i suncokretovog meda Zorana Radosavljevića iz Svrljiga i proizvođača najkvalitetnijeg bagremovog meda Bojana Petrovića iz Niševca.

Pročitajte i

Država će nastaviti da podržava pčelare

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubom Živadinovićem da će država nastaviti da podržava pčelare,

1 Komentar

  • Čime je opština Svrljig pomogla pomenute izvoznike meda ???. Molim vas dragi sugradjani gde u svrljiškoj privredi i preduzetništvu ima još izvoznika, šta se još izvozi sa teritorije ove opštine???. U svakom slučaju čestitam slavu pčelarima i želim im što bolji rad na organizovanom nastupu u inostranstvu, a pre svega da se uvaćava njihov proizvod – med, na svo zadovoljstvo domaćih i stranih potrošača.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *