XX SEDNICA SO SVRLJIG
Broj pregleda

Razrešen direktor ”JP Direkcije za izgradnju Svrljiga”

Na današnjoj sednici SO Svrljig sa funkcije direktora ’’JP Direkcija za izgradnju Svrljiga’’ razrešen je Branislav Mihajlović.

Branislav-Mihajlovic

U petak, 12. septembra, održana je dvadeseta sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj  je sa funkcije direktora JP Direkcije za izgradnju Svrljiga razrešen Branislav Mihajlović, a za v.d. direktora tog preduzeća postavljen je Dobrivoje Stojanović – specijalista strukovni pravnik, poverenik SSS Svrljig, radnik JP Direkcije za izgradnju Svrljiga i bivši zamenik predsednika opštine Svrljig.

Dobrivoje-Stojanovic
Stojanović – Prvi čovek svrljiške Direkcije

Odbornici lokalnog parlamenta danas su raspravljali i o Statutu opštine Svrljig, civilnoj zaštiti, Programu JKSP ’’Svrljig’’, komasaciji na teritoriji opštine, podnet je izveštaj Anketnog odbora za preispitivanje načina korišćenja novčanih sredstava dodeljenih privatnim preduzetnicima na teritoriji opštine Svrljig iz Republičkog fonda za razvoj, NSZZ i SIEPA-e, usvojen je predlog rebalansa svrljiškog budžeta, a  na istoj sednici razrešen je direktor JP Direkcije za izgradnju Svrljiga i školski odbor SŠ ’’Dušan Trivunac Dragoš’’.

Jelena-Trifunovic

Sada već bivši direktor Direkcije u neopozivoj ostavci naveo je da su razlozi za ovakav postupak najpre zdravstvene prirode, potom neifikasnost rada pojedinih zaposlenih u Direkciji  koje nije posledica malog broja zaposlenih a velikog obima posla koji obavlja Direkcija, ugovorenih poslova koji neće biti realizovani u ovoj godini ukoliko se ne promeni odnos prema poslu zaposlenih u Direkciji.

Po rečima vladajuće većine i predsednice Opštine Svrljig Jelene Trifunović, direktor JP Direkcije za izgradnju Svrljiga Branislav Mihajlović  nije ispunio očekivanja lokalne vlasti, a Preduzeće je u toku godine imalo izvršenje budžeta svega 18%, što su zaista poražavajući rezultati.

Trifunovićeva ističe da je zatajila komunikacija između Opštine i Direkcije, da su probijeni skoro svi rokovi za izvođenje radova, da izvođači nisu poštovali rokove i da u globalu posao nije izvršavan po pređašnjem dogovoru.

Skupstina-SO-Svrljig

Goran Jeremijić (SNS), Radovan Mitić (SPS) i Miloš Đorđević (DS), apelovali su na Branislava Mihajlovića da povuče ostavku dok se ne razmotre sve okolnosti kako bi se našlo neko rešenje za prevazilaženje trenutne situacije, ili da se, ukoliko se to ne dogodi, izabere drugo lice koje se prijavilo na konkursu za direktora, odnosno Radiša Savić.

Mihajlović je za govornicom rekao da ne namerava da povuče ostavku, te da je to njegova konačna odluka.

PREDSEDNICA PORUČILA NOVOM DIREKTORU DA IMA 6 MESECI ZA DOKAZIVANJE!

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović poručila je novom v.d. direktoru JP ’’Direkcije za izgradnju Svrljiga’’ Dobrivoju Stojanovićiu da ima samo 6 meseci za uruđenje trotoara, ulica, rešavanja tri potoka, parterno uređenje SC ’’Pastirište’’, takođe da sprovede Akciju ’’Na dinar tri dinara’’, te poručila da će sve što je potrebno da se u ovoj godini izgradi direktor dobiti napismeno. Ona je dodala da svaki odbornik dostavi pismenim putem Opštini, a opština JP Direkciji, njihove predloge za izgradnju, sanaciju, rekonstrukciju i sve ono što je u nadležnosti Direkcije.

Interesantno je istaći da su umesto Saše Đorđevića, Dušice Arsić, Gorana Radojkovića, Ivana Ivkovića, Vojkana Mitića, Lozice Manojlović, Milenka Tomića, Snežane Marković i Jovana Đorđevića za nove članove Školskog odbora SSŠ ’’Dušan Trivunac Dragoš’’ imenovani Milanče Stamenković, Danijela Davidović, Danijela Radovanović, Mile Milutinović, Vojkan Mitić, Ivan Ivković, Julija Marković, Miloš Mihajlović i Jelena Aksentijević.

Izveštaj Anketnog odbora moćićete da pročitate u celosti u posebnom članku.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA