Search
Close this search box.
MILICA MILUTINOVIĆ
Broj pregleda

Svrljižanka na čelu kolone parade oficira

Podeli sa prijateljima:

Srbija je danas dobila najmlađu generaciju vojnih oficira, a njih 201 promovisano je u čin potporučnika na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine. Kolonu ženskih oficira predvodila je ni manje ni više Svrljižanka, Milica Milutinović.

Milica-Milutinovic

Medu najmladim oficirima pred Skupštinom Republike Srbije, na čelu ženske kolone, defilovala je naša Svrljižanka, Milica Milutinovic, o kojoj su ‘’Svrljiške novine’’ i ranije pisale.
Paradi je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolic koji je najuspešnijim kadetima sa Vojne akademije uručio pozlaćene sablje.

“Sablja je priznanje za nešto što sam već učinio i putokaz kojim ću morati da idem. Ona je kovana znojem mojih drugova, znanjem naših profesora i starešina, ona je ogledalo svih nas”, rekao je Borovčanin.
Svečanosti ispred Doma Narodne skupštine prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić i ministri, predsednica parlamenta Maja Gojkjović predstavnici diplomatskog kora, sveštenstvo i vojska.

Promociji novih oficira, svečanom defileu kadeta, letačkom programu, kao i nastupu glumca Lazara Ristovskog prisustvovali su i brojni građani, među kojima je bilo puno mladih i dece. U programu je učestvovala i avijacija Vojske Srbije – avioni tipa “Galeb G-4” i “Mig-29” i helikopteri “gazela”.

Ovom prilikom redakcija ‘’Svrljiških novina’’ čestita Milici Milutinović na uspesima koje je postigla školujući se u Vojnoj akademiji.

2 Komentara

  1. Koristim ovu priliku da čestitam Milici Milutinović na uspešnom školovanju na Vojnoj akademiji. Kako je ona kao Svrljižanka, koja je uspešna u obrazovanju, pedlažem da je novinari Svrljiških novina posete tamo gde bude otišla na službu i naprave intervju kojim bi mladim mimcima i devojkama, sa teritorije opštine Svrljig preneli ono što je postigla i čemu se dalje nada ova uspešna Svrljižanka. Dajete vi iz redakcije Svrljiških novina impuls kuda da se usmere mladi iz ove opštine. Najbolje je učiti od najvećih majstora, a Milica to stvarno jeste u svojoj generaciji – imaće šta reći svojim sugradjanima – mladim Svrljižanima o vojnom pozivu.

  2. Bravo za Milicu,konačno jedan sunčev zrak da zasija u ovom gradu,bravo i za urednike i novinare Svrljiških Novina,jedna od retkih vesti koja me je obradovala i kao novinara i kao građanina Svrljiga. Na mestu,voljno!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano