MILICA MILUTINOVIĆ
Broj pregleda

Svrljižanka na čelu kolone parade oficira

Srbija je danas dobila najmlađu generaciju vojnih oficira, a njih 201 promovisano je u čin potporučnika na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine. Kolonu ženskih oficira predvodila je ni manje ni više Svrljižanka, Milica Milutinović.

Milica-Milutinovic

Medu najmladim oficirima pred Skupštinom Republike Srbije, na čelu ženske kolone, defilovala je naša Svrljižanka, Milica Milutinovic, o kojoj su ‘’Svrljiške novine’’ i ranije pisale.
Paradi je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolic koji je najuspešnijim kadetima sa Vojne akademije uručio pozlaćene sablje.

“Sablja je priznanje za nešto što sam već učinio i putokaz kojim ću morati da idem. Ona je kovana znojem mojih drugova, znanjem naših profesora i starešina, ona je ogledalo svih nas”, rekao je Borovčanin.
Svečanosti ispred Doma Narodne skupštine prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić i ministri, predsednica parlamenta Maja Gojkjović predstavnici diplomatskog kora, sveštenstvo i vojska.

Promociji novih oficira, svečanom defileu kadeta, letačkom programu, kao i nastupu glumca Lazara Ristovskog prisustvovali su i brojni građani, među kojima je bilo puno mladih i dece. U programu je učestvovala i avijacija Vojske Srbije – avioni tipa “Galeb G-4” i “Mig-29” i helikopteri “gazela”.

Ovom prilikom redakcija ‘’Svrljiških novina’’ čestita Milici Milutinović na uspesima koje je postigla školujući se u Vojnoj akademiji.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA