Search
Close this search box.
HRONIKA
Broj pregleda

Uhapšeni prodavci marihuane

Podeli sa prijateljima:

Svrljižani A. Lj. (26) i A. B. (26) uhapšeni su zbog sumnje da su prodavali marihuanu. Policija je kod njih pronašla više od 5 kilograma te biljke.

Suzbijanje-kriminala

Niška policija je u nastavku borbe suzbijanja krijumčarenja narkotika uhapsila A. Lj. (26) i A. B. (26), obojica iz Svrljiga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da je A. Lj. držao kod sebe tri kartonske kutije i jednu kesu opojne droge ukupne težine oko 2,6 kilograma nalik na biljnu kulturu ”kanabis sativa”.

Operativnim policijskim radom u stanu osumnjičenog pronađene su dve kese i tri paklice cigareta u ukupnoj težini oko 92 grama ispunjenih biljnom materijom za koju postoje osnovi sumnje da je opojna droga marihuana.

Takođe, postoji osnovi sumnje da je A. B. držao kod sebe tri plastične kese ispunjene biljnom materijom ”kanabis sativa” u ukupnoj težini oko 2,5 koligrama.

Sumnja se da su A. Lj. i A. B., udruživši se, obojica preprodavali opojnu drogu marihuana.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

10 Komentara

  1. Bezbedonosna situacija u Svrljiskoj opstini je krajnje alarmantna i krajnje je vreme da se opstinsko rukovodstvo uhvati u resavanju tog opasnog problema.Hteli mi ili ne da priznamo ali cinjenice govore da nam je razbojnisistvo u porastu,slucaj prebijene penzionerke ispred zgrade,provalnistvo i kradja u stanovima i prodavnicama i u gradskoj i u seoskoj sredini.Povrh svega u poslednjih pet,sest godina imamo znatno uvecan broj narkomana,preprodavaca i proizvodjaca opojnih droga kako u samom Svrljigu tako i u selima Nisevac, Drajinac i Prekonoga.O remecenju javnog reda i mira i da ne govorimo.Pitamo se sta radi nasa policiska stanica kad sve slucajeve mora da im razotkriva i resava Niska policija.Krajnje je vreme za korenitim promenama u policiskoj stanici u Svljigu.

    1. E moj ti sve znas. Ove su Svrljiski policajci pronasli I privela dok su Nislije dosli na gotovote.
      A ti ako imas neka saznanja sa dokazima o izvrsenom KD prijavi. Nemoj samo da kritikujes to je najlakse.

    1. Gospodjo ili gospodjice Jelena,Vi ste tako neobrazovani i nevaspitani da je to licno vas problem.Nazivati gradjane malogradjanstinom pa to je van svake pameti.

    2. Jelena, ne bezite od problema bezbednosti u opstini vec probleme resavajte.U pravu je covek jer su dogadjaji tacni i ne treba bezati ni od kriminala ni od delikvencije i upotrebe alkohola i opojnih droga kako kod maloletnika tako i kod starijih.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Upis dece

Upis u predškolsku ustanovu “Poletarac” 2024/2025

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju