Search
Close this search box.
TURIZAM
Broj pregleda

Održana druga „Janijada“

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 16. avgusta, u selu Lukovu – nadomak Svrljiga održana je druga turistička manifestacija „Janijada“.

Druga-Janijada

Manifestaciji koja ima za cilj da turistički razvije deo Svrljiga prema selima koja su davno zaboravljena i sa vrlo malo žitelja, prisustvovao je veliki broj posetioca, za polovinu više nego lane.

Veliki broj štandova i ugostiteljskih objekata sa muzikom krasio je krug oko seoske mesne zajednice, gde je održana druga ”Janijada”.

Kulturno-zabavni program za razliku od prošle godine, bio je obogaćen nastupima muzičara (pavača i svirača) koji vode poreklo iz Lukova, nastup gajdaša iz Svrljiga, te nastupi KUD ”Svrljig” iz Svrljiga, trubača iz Knjaževca, prve harmonike Jugoslavije Mikice Markovića, kao i koncert Jasne Kočijaševič i Dragoslava Mihajlovića Kanarinca.

Prisutne su pozdravili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

U toku večeri proglašeni su pobednici u spremanju tradicionalnog jela janije, a za 4. mesto zahvalnicu za spremanju janije osvojio je Goran Živić iz Guševca, 3. mesto pripalo je Radici Aleksić, 2. mesto Ivici Milojković iz Manojlice i prvo mesto osvojila je Danijela Božinović.

Žiri za dodelu i ocenjivanje janije radio je u sastavu Jasna Kočijašević, Dragiša Ranđelović predsednik organizacionog odbora Janijade i Dragoslav Petković akademski muzičar novinar i publicista predsednik žirija.

Nagrade je dodelio predsednik MZ Lukova Vujica Marković.

6 Komentara

  1. Sve pohvale za organizaciju, lepo je videti ovoliki broj ljudi u jednom selu… Medjutim moje misljenje je da treba malo objektivnije gledati na ocenjivanje, u bilo kom takmicenju nagrade se dodeljuku za prva 3 mesta (sto ovde nije slucaj) jer je 4. mesto u spremanj janije Goran Zivic iz Gusevca poznatiji ka o Parca i naravno clan Ujedinjene seljacke stranke pa je morao i on da dobije nagradu, isti slucaj je i sa trecim mestom jer je Radica “Trsljikina” zena. Sve u svemu uvek isti ljudi, ali jos jednom bravo za organizaciju

  2. Slazem se da ocenjivanje nije realno, jer svi posetioci koji su probali janiju tvrde da je janija koja je zauzela drugo mesto bila bolja od janije koja je zauzela prvo. Smatram da su ocene posetilaca realnije od ocena zirija. A najvise zasluge za ogranizaciju pripadaju predsedniku MZ Lukovo, Vujici Markovicu.

  3. Svaka čast Vujici Markoviću, predsedniku MZ Lukovo i svim onim dobrim ljudima koji su doveli da se okupi i staro i mlado u Lukovu na drugoj godini “Janijade”. Bilo je to dobro za selo Lukovo, kao i za čitavu teritoriju opštine Svrljig jer je pokazano da Belmužijada stvara osnovu za Janijadu, a samo tim putem treba nastaviti i opstaće naša sela. Dajte malo podrške i pomoći Vujici Markoviću i ostalima koji su “Janijadu” pokrenuli i daju joj snagu da se održi kao tradicionalna manifestacija. Svi Lukovčani za “Janijadu” i ona će svima vratiti boljim životom samog sela i okoline. Živela “Janijada”!!!!!.

  4. PUNA PODRSKA ZA MANIFESTACIJI JANIJADA I PREDSEDNIKU MZ LUKOVO ,KAO I BUDUCOJ PREDSEDNICI OPŠTINE diplomiranom pravniku gospodji Marioli Gagic

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

,,Krenule zimske čarolije''