TURIZAM
Broj pregleda

Održana druga „Janijada“

U subotu, 16. avgusta, u selu Lukovu – nadomak Svrljiga održana je druga turistička manifestacija „Janijada“.

Druga-Janijada

Manifestaciji koja ima za cilj da turistički razvije deo Svrljiga prema selima koja su davno zaboravljena i sa vrlo malo žitelja, prisustvovao je veliki broj posetioca, za polovinu više nego lane.

Veliki broj štandova i ugostiteljskih objekata sa muzikom krasio je krug oko seoske mesne zajednice, gde je održana druga ”Janijada”.

Kulturno-zabavni program za razliku od prošle godine, bio je obogaćen nastupima muzičara (pavača i svirača) koji vode poreklo iz Lukova, nastup gajdaša iz Svrljiga, te nastupi KUD ”Svrljig” iz Svrljiga, trubača iz Knjaževca, prve harmonike Jugoslavije Mikice Markovića, kao i koncert Jasne Kočijaševič i Dragoslava Mihajlovića Kanarinca.

Prisutne su pozdravili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

U toku večeri proglašeni su pobednici u spremanju tradicionalnog jela janije, a za 4. mesto zahvalnicu za spremanju janije osvojio je Goran Živić iz Guševca, 3. mesto pripalo je Radici Aleksić, 2. mesto Ivici Milojković iz Manojlice i prvo mesto osvojila je Danijela Božinović.

Žiri za dodelu i ocenjivanje janije radio je u sastavu Jasna Kočijašević, Dragiša Ranđelović predsednik organizacionog odbora Janijade i Dragoslav Petković akademski muzičar novinar i publicista predsednik žirija.

Nagrade je dodelio predsednik MZ Lukova Vujica Marković.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA