Search
Close this search box.
ČEKAJU NA TURISTE
Broj pregleda

Lepote svrljiškog kraja

Podeli sa prijateljima:

Svrljiška opština zasuta je prirodnim lepotama. Netaknuta priroda je skoro svuda oko nas, što je ujedno i ogroman potencijal u turizmu ove male opštine.

Lepote-Svrljiškog-kraja
Vodopad kod Galibabinca

Prirodni turistički potencijali, uz malo adaptacije i uređenja, čekaju da prime mnogobrojne turiste.

Macija-padina-GALIBABINAC
Mačija padina – Galibabinac

Svrljig što šta ima da ponudi, od verskog i lovnog turizma, do mnogobrojnih pećina, prirodnih vodopada, reka, klisura…

Samar
Pećina ”Samar” – Kopajkošara

Pojedina seoska naselja ističu se velikim potencijalom u prirodnoj hrani. Na primer u reonu oko Kopajkošare, Galibabinca, Labukova i Pirkovca okupljaju se berači pečuraka, kod Beloinja i Ribara, te ostalih sela u tom delu opštine, svakodnevno se sjati ogroman broj  berača lekovitog bilja i ostalih šumskih plodova, što Svrljig čini čistom i za život zdravom okolinom.

Pecurke

Opštinu Svrljig krasi i veliki broj prirodnih izvorišta vode – kladenaca. Skoro u svakom selu postoji bar po jedan, sa čistom – pijaćom vodom.

Sve u svemu Svrljig ima dobre predispozicije za razvoj seoskog, lovnog i verskog turizma.

2 Komentara

  1. Баш ме чуди да ни речју ни сликом у овом чланку не споменете Преконошку пећину. Нисам био у њој ни код ње али ипак сматрам да је она најпознатија од свих осталих природних ресурса у сврљишком крају.

  2. Prošla je “Belmužijada” i “Janijada” a sa njima i hiljade posetilaca kroz teritoriju opštine Svrljig. Postavlja se pitanje za direktora Centra za turizam, kulturu i sport kako su oni u Centru, kao nadležnoj opštinskoj instituciji, iskoristili prisutnost hiljada posetilaca, koji su došli van ovog prostora, da prezentuju navedene prirodne lepote. Dajte poštovani novinari ovih online novina da se napravi intervju sa direktorom Centra, da on kao čelni čovek kaže analizu učinjenog i šta su rezultati ostvareni ovog Centra, pa gde dalje će se razvijati turizam na teritoriji za koju je nadležan ovaj Centar. Sasvim je normalno da se ovakav nastup očekuje od vas poštovani novinari, jer svi mi konzumetni informacija hoćemo da vidimo šta se planira u Centru na osnovu postignutog. Možda ima i onih koji bi svoj biznis da vežu za razvoj turizma na teritoriji opštine Svrljig, pa žele da čuju šta ima da kaže prvi čovek Centra koji je nadležan za tu delatnost u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano