JEDNA OD NAJBOLJIH MANIFESTACIJA

Promocija „Belmužijade“

Broj pregleda

Promocija devete privredno-turističke i kulturne manifestacije „Belmužijade“ nastavljena je danas na lokalnim i regionalnim medijima.

Jelena-Trifunovic-predsednica-opstine-Svrljig

Naime, predsednica opštine o velikom spektaklu, koji nas očekuje 1, 2. i 3. avgusta, govorila je danas i na Niškoj televiziji u emisiji “Dobar dan“, ali i na drugim lokalnim i regionalnim medijima.

U programu i takmičarskom delu „Belmužijade“ učestvuje 1500 ljudi što je veoma veliki broj, veći nego proteklih godina. Povećano je i interesovanje za takmičenje Mis pastirica, pogotovu za mlađe kategorije, što me dodatno raduje. Na „Belmužijadi“ nam dolaze i gosti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije, Grčke i Bosne i Hercegovine, i to je svojevrsna prilika da u tim danima ponudimo sve što imamo od zdrave hrane i turizma, istakla je Trifunovićeva.

Inače, za vreme Manifestacije binom će prodefilovati 210 pastirica svih uzrasta.

Predsednica opštine istakla je da je veoma bitan događaj koji je faktički sastavni deo „Belmužijade“ – “Sabor gajdaša balkanskih zemalja“, jedinstvena manifestacija u Srbiji, a koji je predviđen da se održi u petak, 1. avgusta.

Na kraju, Jelena Trifunović pozvala je sve ljude da dođu i uživaju u specijalitetima narodne kuhinje, belmužu i kulturno-umetničkom i zabavnom programu.

Pogledajte priloge na ostalim televizijama:

Klikni i pogledaj prilog RTS-a:  PRILOG

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta. Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj

1 Komentar

  • Pozdravljam ovakav vid prezentacije „Belmužijade“ ali kako deo ove manifestacije ima medjunarodni karakter, ovom prilikom bi predsednici opštine Svrljig i narodnom poslaniku preporučio da za 10. „Belmužijadu“, kao jubilarnu, krenu malo ranije u promociju ove manifestacije. Pošto imaju ove Svrljiške novine online i TV Laser, mogu sa njima napraviti marketinšku kampanju gde bi se prezentacija „Belmužijade“ uradila za unutrašnje tržište, dok bi se za inostrano tržište radilo ciljano. Žao mi je što na ovogodišnjoj „Belmužijadi“ neće biti partneri Svrljiga iz Italije i Nemačke, u okviru projekta ZZ „Svrljižanka“, što je veliki propust po mome mišljenju. Partneri iz ovih zemalja bi svojim prisustvom dali doprinos ovoj manifestaciji dok bi se na samom konzumiranju belmuža, sira i svrljiškog jagnjeta uverili koliko je i njihov interes da te proizvode plasiraju u njihovim zemljama (bar kod stanoviništva koji je rodom ili poreklom sa ovih balkanskih prostora).

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *