Search
Close this search box.
JEDNA OD NAJBOLJIH MANIFESTACIJA
Broj pregleda

Promocija „Belmužijade“

Podeli sa prijateljima:

Promocija devete privredno-turističke i kulturne manifestacije „Belmužijade“ nastavljena je danas na lokalnim i regionalnim medijima.

Jelena-Trifunovic-predsednica-opstine-Svrljig

Naime, predsednica opštine o velikom spektaklu, koji nas očekuje 1, 2. i 3. avgusta, govorila je danas i na Niškoj televiziji u emisiji “Dobar dan“, ali i na drugim lokalnim i regionalnim medijima.

U programu i takmičarskom delu „Belmužijade“ učestvuje 1500 ljudi što je veoma veliki broj, veći nego proteklih godina. Povećano je i interesovanje za takmičenje Mis pastirica, pogotovu za mlađe kategorije, što me dodatno raduje. Na „Belmužijadi“ nam dolaze i gosti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije, Grčke i Bosne i Hercegovine, i to je svojevrsna prilika da u tim danima ponudimo sve što imamo od zdrave hrane i turizma, istakla je Trifunovićeva.

Inače, za vreme Manifestacije binom će prodefilovati 210 pastirica svih uzrasta.

Predsednica opštine istakla je da je veoma bitan događaj koji je faktički sastavni deo „Belmužijade“ – “Sabor gajdaša balkanskih zemalja“, jedinstvena manifestacija u Srbiji, a koji je predviđen da se održi u petak, 1. avgusta.

Na kraju, Jelena Trifunović pozvala je sve ljude da dođu i uživaju u specijalitetima narodne kuhinje, belmužu i kulturno-umetničkom i zabavnom programu.

Pogledajte priloge na ostalim televizijama:

Klikni i pogledaj prilog RTS-a:  PRILOG

Jedan komentar

  1. Pozdravljam ovakav vid prezentacije “Belmužijade” ali kako deo ove manifestacije ima medjunarodni karakter, ovom prilikom bi predsednici opštine Svrljig i narodnom poslaniku preporučio da za 10. “Belmužijadu”, kao jubilarnu, krenu malo ranije u promociju ove manifestacije. Pošto imaju ove Svrljiške novine online i TV Laser, mogu sa njima napraviti marketinšku kampanju gde bi se prezentacija “Belmužijade” uradila za unutrašnje tržište, dok bi se za inostrano tržište radilo ciljano. Žao mi je što na ovogodišnjoj “Belmužijadi” neće biti partneri Svrljiga iz Italije i Nemačke, u okviru projekta ZZ “Svrljižanka”, što je veliki propust po mome mišljenju. Partneri iz ovih zemalja bi svojim prisustvom dali doprinos ovoj manifestaciji dok bi se na samom konzumiranju belmuža, sira i svrljiškog jagnjeta uverili koliko je i njihov interes da te proizvode plasiraju u njihovim zemljama (bar kod stanoviništva koji je rodom ili poreklom sa ovih balkanskih prostora).

NAJNOVIJE NA PORTALU

Amin

15. MAJA SEOSKA SLAVA U ŠLJIVOVIKU

Slava

Danas je Markovdan

Slavski dan

Drugi dan Uskrsa obeležen litijom i Svetom liturgijom u Lalincu

Sport

Fudbalski klub Svrljig obeležio Đurđevdan (FOTO+VIDEO)

Litija

Đurđevdan – seoska slava Okruglice

Svrljig

Klub navijača Crvene zvezde obeležio slavu Đurđevdan

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano