Search
Close this search box.
DOLAZE I NA BELMUŽIJADU
Broj pregleda

Volonteri 13 zemalja obišli Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici udruženja “Kobra“ i 13 volontera iz različitih zemalja, protekle nedelje, posetili su opštinu Svrljig – u cilju razgledanja turističkih potencijala, svrljiških planina i sela.

Volonteri-grupe-Kobra

Povodom toga, u petak, 25. jula, u Sali SO Svrljig predstavnike Udruženja i volontere ugostili su predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović i njena pomoćnica, Jelena Radojković.

U razgovoru sa predstavnicima “Kobre“ i gostima iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Španije, Švajcarske, Austrije, Koreje, Turske, Romunije i ostalih zemalja, predsednica opštine Svrljig je istakla značaj posete u vreme “Belmužijade“ i propratnih manifestacija koje se održavaju u ovim mesecima u Svrljigu.

J-Trifunovic

Želim vam dobrodošlicu u ime opštine Svrljig i u svoje lično ime. Drago mi je što ćete biti naši gosti na “Belmužijadi“ i predstaviti kulture vaših zemalja iz kojih dolazite. Ovo je jedinstvena prilika da upoznate kulturu, tradiciju i hranu svrljiškog kraja, ali i dobre domaćine i još bolje ljude, poručila je gostima predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Volonteri su u pratnji predstavnika “Kobre“ i Svrljižana Maje i Bojana Vidojković obišli muzej i biblioteku Centra za turizam, kulutu i sport, a potom svrljiška sela – potencijalne turističke destinacije i predele oko svrljiških planina.

KC

Inače, oni će na “Belmužijadi“ imati svoj štand gde će prezentovati kulturu i tradiciju zemalja iz kojih dolaze.

3 Komentara

  1. Ovo je prava svetkovina za Svrljig. Dovesti mlade ljude na “Belmužijadu” je veliki izazov za sve koji su u organizacionom smislu vezani za ovu manifestaciju. Ima tu posla za mlade Svrljiga, da dočekaju svoje vršnjake i budu njihovim gostima vodiči kroz teritoriju opštine Svrljig. Otvara se mogućnost periodičnog zapošljavanja na poslovoma turističkog vodiča, ali i rad na poslovima informisanja, prodaje suvenira i slične vanpansionske potrošnje. Potrebno je pokrenuti volontiranje mladih Svrljiga kao oblik praktičnog osposobljavanja za odredjene poslove, koji su vezani za mlade kao konzumente manifestacija koje se održavaju u Svrljigu tokom proleća i leta.

  2. Svrljig, do skora Svrlig a u srednjem veku Sverlig, na tur. Isferlik a u originalu ( u vremenima kada je osnivan kao oblast ) koju su naselili Srbi sa Baltika nadomak Švedske ( ili iz same Švedske ) prozvan je SVERIG. Pa tako i danas u pojedinim selima kao što je npr. Davidovac preovladava taj prvobitni Soj, plavih Nordijskih tipova. Ovu skoro sasvim Nepoznatu Činjenicu treba na neki način prezentovati našim posetiocima pre svega onima iz Zapadne Evrope.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano