Search
Close this search box.
NA STOTINE VERNIKA IZ CELE SRBIJE
Broj pregleda

Obeležena slava Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu

Podeli sa prijateljima:

Na stotine vernika iz cele Srbije sjatilo se danas u svrljiško selo Pirkovac gde je obeležena manastirska slava Sv. Arhangel Gavrilo u istoimenom manastiru.

PIRKOVAC-PROSLAVA

Liturgiji koja je počela rano ujutru prisustvovao je veliki broj vernika iz cele Srbije, potom predstavnici lokalne samouprave, predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović i narodni poslanik, Milija Miletić.

Miletic-i-Varnava

U ime opštine Svrljig starešini manastira Sv. Arahangel Gavrilo svešteniku Varnavi, ostalim sveštenicima i vernicima praznik je čestitala predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Čast mi je i zadovoljstvo što danas ovde, na ovom prelepom mestu koje pripada opštini Svrljig, mogu sve da vas pozdravim i poželim svima dobrodošlicu i čestitam slavu Sv. Arahangel. Svima želim puno zdravlja, sreće i svako dobro, rekla je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Predsenica je istakla da će se opština Svrljig zalagati da u narednom periodu na teritoriji opštine izgradi što više verskih objekata i bogomolja.

Jelena

Prisutne je pozdravio u ime Skupštine Republike Srbije i opštine Svrljig narodni poslanik, Milija Miletić.

Miletić je poručio da će u Skupštini Srbije najpre zastupati interes Svrljižana, ljudi koji žive na selu i od sela u Svrljigu i van granica opštine, odnosno koji žive na jugoistoku zemlje.

Čestitam vam današnji praznik Sv. Arhangel, da imate puno sreće, da ova godina i one koje dolaze budu rodne i blagorodne, kako na njivi tako i u kući, poručio je okupljenim vernicima, narodni poslanik, Milija Miletić.

Veselje

Nakon svečanog i liturgijskog dela obeležavanja slave nastupili su igrači KUD ”Svrljig” i orkestar ”Timočki veseljaci” iz Knjaževac.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano