Search
Close this search box.
OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Održana 8. sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Većnici opštine Svrljig na jučerašnjoj osmoj sednici Veća usvojili su: Rešenje o opredeljenju sredstava za nabavku protivgradnih raketa, Utvrđivanje predloga Izveštaja o izvršenju odluke o budžetu Opštine Svrljig za period januar-jun 2014-te i Donošenje Pravilnika o načinu organizovanja dobrovoljnog rada.

Opstinsko vece Opstine Svrljig

Naime, nevreme praćeno gradonosnim oblacima koje je zadesilo Svrljig u minulom periodu, i u vellikoj meri uništilo useve poljoprivrednika, povod je da se deset protivgradnih stanica sa svrljiške teritorije opremi novim protivgradnim raketama koje će delovati u ovakvim situacijama.

Šef odseka za za privredu, Vlada Krstić, ističe da je radno telo Fonda za poljoprivredu uputilo predlog Opštinskom veću i Načelniku OU da se pokrene postupak javne nabavke za nabavku 60 protivgradnih raketa za šta su već opredeljena sredstva iz budžeta opštine.

Prilikom kreiranja budžeta opredelili smo stavku – nabavka protivgradnih raketa i za ovu godinu raspolažemo sa 1.800.000,00 dinara za tu namenu, kaže izvestilac Krstić i dodaje da će se rakete raspodeliti strelcima naše opštine u deset protivgradnih stanica.

O izvršenju i ostvarenju u budžetu u periodu januar-jun 2014. godine prisutne večnike informisala je načelnica Odseka za budžet i finansije, Marina Savić.

Opstinsko vece

U periodu januar-jun 2014. godine budžet je izvršen 27,8%, odnosno 138.655,683 dinara, a ostvaren sa 42,85%, odnosno 213.066,285 dinara.

Na kraju sednice usvojena je tačka Donošenje Pravilnika o načinu organizovanja dobrovoljnog rada, izvestilac po ovoj tački bila je direktorka Centra za socijalni rad Vesna Nedeljković.

Usvajanjem Pravilnika znači kompletiranje dokumentacije za organizovanje dobrovoljnog rada. Centar za socijalni rad krajem 2010. godine počeo je sa angažovanjem na poslovima dobrovoljnog rada na području opštine Svrljig.
Centar ima 8 zaključenih ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa indirektnim korisnicima budžeta, a najviše angažovanih lica raspoređeno je na poslovima u JKSP ”Svrljig”.

Sednicom je predsedavala Predsednica opštine i Veća, Jelena Trifunović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano