Search
Close this search box.
60 GODINA VOZI BEZ KIKSA
Broj pregleda

Najstariji vozač u opštini je iz Grbavča

Podeli sa prijateljima:

Najstariji vozač, sa važećom vozačkom dozvolom, u opštini Svrljig je Đorđević Jugoslav (83) iz sela Grbavče. Ovaj penzioner svakodnevno vozi na relaciji Svrljig-Niš-Grbavče.

Jugoslav-u-svom-automobilu

Jugoslav, sem što se oseća kao mladić, za sebe kaže da vozi bez problema i svakodnevno pređe i po nekoliko kilometara, vozeći se od mesta do mesta.

Vozim od Grbavča do Svrljiga svaki dan, odem i do Niša, bar dva puta nedeljno. Kada sam išao da produžim vozačku svi su se oduševili mojim sposobnostima u ovim godinama ali i perfektnom vidu, koji me, zdravlje Bože, još uvek odlično služi, kaže Jugoslav Đorđević.

Yugo-i-gazda

Sem što svog crvenog ljubimca, koji je izašao iz ”kragujevačke fabrike automobila” pre trideset i kusur godina i dalje vozi, Jugoslav se bavi poljoprivredom, upravlja traktorom i bez mane vozi frezu i ostale poljoprivredne mašine, a kao mlad vozio je i motor.

 Kolima u Beograd nikad nisam bio, nisam imao ni potrebu da odem, ali garantujem da bi se i tamo snašao, kaže najstariji vozač svrljiške opštine.

yugo-srbija

Zanimljivo je istaći da je Jugoslav pre ”Juga” vozio ”Fiću” i to je sve što je vozio od automobila, ali se dobro priseća puteva u doba kada nisu bili ni asfaltirani, na primer kaldrmskog puta do Niša i starog auto puta.

Stari-vozac

Đorđević je aktivan i na drugim poljima, član je upravnog odbora Udruženja penzionera ”Derven”, a do skora je bio i predsednik sličnog udruženja u njegovom selu.

Sem što je duhovno bogat, može da se pohvali i dobrim zdravljem koje ga besprekorno služi ali i porodičnom lozom, jer ima tri kćeri i dvanaestoro unučadi, što ga čini najbogatijim čovekom na svetu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano