PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Nevreme sprečilo „Susrete sela 2014“

Broj pregleda

Ovogodišnje „Susrete sela 2014“ otvorila je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, ali je nevreme uticalo da se nadmetanje Prekonoge i Plužine odloži za neki drugi dan.

Susreti-Sela

Iako su „Susreti sela 2014“ zvanično otvoreni i odigran je sportski deo nadmetanja, jako nevreme praćeno grmljavinom sprečilo je dalje održavanje prvog ovogodišnjeg susreta.

Susreti-sela-2014

Već nekoliko godina je prošlo od kako je ponovo oživljena ova manifestacija koja se iz godine u godinu sve uspešnije realizuje.

Cilj „Susreta sela“ je da se od zaborava sačuvaju kultura i običaji svrljiškog kraja, da se očuva karakteristično muzičko nasleđe za ovu sredinu, da se otrgne od zaborava tradicionalna svrljiška nošnja i jezik svrljiškog podneblja. Takođe, jedan od veoma bitnih ciljeva ove manifestacije je da motiviše mlade ljude koji žive na selu da usavrše znanje iz oblasti poljoprivrede i da obnove znanja iz lokalne istorije.

Jelena-Trifunovic

Okupljene meštane pozdravila je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Lokalna samouprava će nastaviti da pomaže i podržava sve mesne zajednice opštine Svrljig, u svim akcijama, kao i u održavanju i očuvanju ove i sličnih manifestacije, a sve u cilju vraćanja starog sjaja i života na selu. Svim učesnicima želim puno uspeha i lepo druženje, poručila je sa bine predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Prisutne je pozdravio direktor ZZ „Svrljižanka“, Marko Mladenović, i prisutne na kratko upoznao sa radom i ciljevima Zadruge.

Marko-Mladenovic

Ove godine, kao i prethodnih, organizator „Susreta sela 2014“ je Centar za turizam, kulturu i sport a pokrovitelj Opština Svrljig.

 

Pročitajte i

Susreti sela 2019. foto: M. M.

,,Susreti sela“ u Grbavču (FOTO+VIDEO)

Manifestacija ,,Susreti sela“ koja se od 2011. godine aktivno održava u Svrljigu večeras je održana u selu Grbavče, a u raznovrsnom programu učestvovali su predstavnici

Počinju ,,Susreti sela“

Manifestacija ,,Susreti sela“ počinje sledećeg ponedeljka u selu Grbavče. Deveti ,,Susreti sela“ počinju sledećeg ponedeljka, 8. jula, u selu Grbavče. Organizator ovogodišnje manifestacije je Centar

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *