Search
Close this search box.
PLJUSKOVI I GRMLJAVINA
Broj pregleda

Nevreme sprečilo „Susrete sela 2014“

Podeli sa prijateljima:

Ovogodišnje „Susrete sela 2014“ otvorila je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, ali je nevreme uticalo da se nadmetanje Prekonoge i Plužine odloži za neki drugi dan.

Susreti-Sela

Iako su „Susreti sela 2014“ zvanično otvoreni i odigran je sportski deo nadmetanja, jako nevreme praćeno grmljavinom sprečilo je dalje održavanje prvog ovogodišnjeg susreta.

Susreti-sela-2014

Već nekoliko godina je prošlo od kako je ponovo oživljena ova manifestacija koja se iz godine u godinu sve uspešnije realizuje.

Cilj „Susreta sela“ je da se od zaborava sačuvaju kultura i običaji svrljiškog kraja, da se očuva karakteristično muzičko nasleđe za ovu sredinu, da se otrgne od zaborava tradicionalna svrljiška nošnja i jezik svrljiškog podneblja. Takođe, jedan od veoma bitnih ciljeva ove manifestacije je da motiviše mlade ljude koji žive na selu da usavrše znanje iz oblasti poljoprivrede i da obnove znanja iz lokalne istorije.

Jelena-Trifunovic

Okupljene meštane pozdravila je predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Lokalna samouprava će nastaviti da pomaže i podržava sve mesne zajednice opštine Svrljig, u svim akcijama, kao i u održavanju i očuvanju ove i sličnih manifestacije, a sve u cilju vraćanja starog sjaja i života na selu. Svim učesnicima želim puno uspeha i lepo druženje, poručila je sa bine predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Prisutne je pozdravio direktor ZZ „Svrljižanka“, Marko Mladenović, i prisutne na kratko upoznao sa radom i ciljevima Zadruge.

Marko-Mladenovic

Ove godine, kao i prethodnih, organizator „Susreta sela 2014“ je Centar za turizam, kulturu i sport a pokrovitelj Opština Svrljig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano