Search
Close this search box.
ČUVARI TRADICIJE
Broj pregleda

Svrljižani uspešni na 44. ,,MIRK“ manifestaciji

Podeli sa prijateljima:

Čuvari tradicije – izrađivači rukotvorina iz Svrljiga iz udruženja „Gorska vila“ učestvovali su od 27. juna do 4. jula na 44. Međunarodnoj manifestaciji ,,MIRK“ koja se ove godine održala u opštini Ada, u Vojvodini.

UDRUZENJE

Tim povodom, predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, primila je juče predstavnike Udruženja “Gorska Vila“ – učesnike Međunarodne izložbe ručnih radova i kolekcija – ,,MIRK“.

U ime opštine Svrljig i u svoje lično ime čestitam vam na postignutim rezultatima. Ovo Udruženje ima zaista dobru saradnju sa Opštinom Svrljig i nadam se da će se u narednom periodu još više produbiti, istakla je Trifunovićeva.

Na tradicionalnoj manifestaciji ove godine učestvovalo je više od četiri hiljade izlagača, među kojima su bili predstavnici naše opštine.

DIPLOME

Tom prilikom za postignute rezultate diplome 44. ,,MIRK“ dobili su: Jovanović Saša za prvo mesto u kategoriji kolekcija suvenira od drveta, Jovanović Marina za prvo mesto u kolekciji magneta, Jevtić Dalibor za prvo mesto u kategoriji kolekcija prirodnih sapuna, Stamenković Drena drugo mesto u kategorii Slika, Vasić Anica prvo mesto u kategoriji Pletenje – čarape i Stefanović Emina u kategoriji Nivo nagrada za izradu starih prsluka.

Inače, osnovni cilj izložbe je promovisanje tradicionalnih i starih zanata, kao i popularizacija izrade upotrebnih i ukrasnih predmeta starim zanatima.

PRIJEM

Tradicionalna manifestacija koja se organizuje 44. Put i ima Međunarodni karakter otvarena je u petak, 27. juna, u Osnovnoj školi „Čeh Karolj” i trajala je do 04. jula.

Predsednica opštine Svrljig ističe da će i u Svrljigu uskoro moći da se razgledaju, ali i kupe kvalitetne rukotvorine koje izrađuju Svrljižani, a krase štandove ovakvih manifestacija širom Srbije.

U ulici Vase Albanca, koja vodi put Babinog Zuba, ispred Gradskog parka, uskoro će biti postavljene dve savremene kućice sa solarnim panelima, dobijene iz projekta, koje će na neki način biti u funkciji suvenirnica. Njima će gazdovati Centar za turizam, kulturu i sport i jednom nedeljno će delegirati radnika, odnosno lice koje će biti zaduženo za prodaju rukotvorina koje izrađuju naši sugrađani, rekla je Jelena Trifunović.

Svrljiški prirodni sapuni među traženijima…

dr-Jevtic
Dr Dalibor Jevtić

Svrljiški prirodni sapuni koje ručno pravi dr Jevtić Dalibor veoma su traženi u Srbiji ali i u ostalim zemljama sveta. Izrađuju se više od pet godina, a u izradi sapuna i pravljenju recepture učestvuju doktori iz struke. Konkretno, sapuni dr Jevtića su porodični produkt a na izradi radi cela porodica koja je uključena u prikupljanju lekovitog bilja i drugih najkvalitetnijih prirodnih sirovina iz našeg kraja koje se koriste u izradi potpuno prirodnih sapuna. 

Inače, ovi sapuni nagrađivani su na manifestacijama širom Srbije.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano