Search
Close this search box.
ZALAGANJE ZA SVRLJIG I NIŠ
Broj pregleda

Miletić o gradonosnom oblaku i poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Na sednici održanoj 30. juna članovi Odbora razmatrali su informacije o nenamenskom trošenju sredstava za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i Izveštaj o merama preduzetim povodom zaključaka Odbora od 20. juna 2014. godine o stanju u stočarstvu, veterini i aktuelnoj situaciji sa izvozom mesa u zemlje Carinskog saveza.

MILETIC-MILIJA

Dolazim iz Svrljiga, male opštine na jugu Srbije. U ovoj opštini se ljudi mahom bave poljoprivredom, ali teško dolaze do subvencija, a i kada ih dobiju veoma su male. Na primer, jedno aktivno gazdinstvo u Svrljigu, u toku kalendarske godine može dobiti od dve do pet hiljada dinara, što stvara težak položaj poljoprivrednika, istakao je Miletić na sednici Odbora.

Miletić je dodao da postoji veliki broj nepravilnosti oko utroška sredstava, te da podržava zaključak Odbora da se vodi intenzivnija kontrola utrošenih namenskih sredstava.

Bivši predsednik opštine, sada predstavnik Svrljiga u Skupštini Republike Srbije, Milija Miletić, pod tačkom razno govorio je o problemu u kojem su se našli poljoprivrednici nakon što je Svrljigom protutnjao gradonosni oblak.

Gradonosni oblak zahvatio je celu teritoriju opštine Svrljig i teritoriju Nišavskog okruga i naneo velike štete. S toga sam doneo akt o proceni štete u svrljiškoj opštini, jer to niste imali prilike da čujete i vidite preko medija. Žao mi je što mediji nisu preneli kolika je šteta od grada naneta nišavskom okrugu i mom Svrljigu, ali evo tu su predstavnici ministarstva poljoprivrede i ja ovim putem lično prenosim šta se zapravo dogodilo za vreme nevremena, te se nadam da ćete preduzeti određene poteze da se na bilo koji način pomogne poljoprivrednicima u daljem radu, istakao je Miletić.

Podaci govore da je više od 70% useva sa teritorije opštine Svrljig uništeno te večeri.

Jedan komentar

  1. Gde ste sada sugradjani da date komentar na ovu vest iz odbora Narodne skupštine Srbije. Pa ovo se dotiče upravo svih vas koji imate osnovne prihode iz poljoprivredne delatnosti. Ima li tu neki medju vama koji je podržao jačanje zemljoradničke zadruge “Svrljižanka” kako bi organizovano nastupili ka Miletiću i gore navedenom Odboru?????. Sada je trenutak da se jača zadruga, jer je projekat u toku i Marko M. kao vodja tog projekta stigao je sa odmora.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano