TRIBINA
Broj pregleda
[post-views]

Agresivnost kod dece i omladine

Sinoć je u Centru za kulturu održana tribina ”Agresinvost kod dece i omladine”, u organizaciji Odbora Kola srpskih sestara Svrljig.

Tribina-u-svrljiskom-kulturnom-centru

Pred prepunom salom govorili su prof. dr Danijela Gavrilovič, sociolog religije i morala, prof. dr Aleksandra Kostić, sociolog psiholog i veroučitelj Dejan Luka Jovanović.

tribina-svrljig

Predavači su najviše govorili o porastu agresivnosti kod dece i mladih ljudi. Kada se pomene agresivnost i nasilje većina ljudi pod tim podrazumeva fizičko nasilje, direktni napad i nanošenje telesnih povreda drugoj osobi. Fizičko nasilje je očiglednije i više privlači pažnju nadležnih i javnosti nego drugi oblici nasilnog ponašanja zbog očiglednih povreda i dramatičnosti samih događaja pa se pogrešno smatra da je ovakav vid nasilja najrasprostranjeniji i najpogubniji, rečeno je na jučerašnjoj tribini.

Tribina - KC Svrljig

Inače, iz Odbora Kola srpskih sestara Svrljig poručuju da je ovo početak aktivnosti, predavanja i tematskih večeri na ovakve i slične teme.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Čestitanje organizatorima i učesnicima !!!!!. Brojnost prisutnih gradjana, u publici, pokazuje da su naznačeni problemi prisutni u Svrljigu. Verujem da se ovakva tribina može češće organizovati, odnosno da ne bi bilo na štetu već korist, da se početkom sledeće školske godine, odmah u setptembru tekuće godine, organizuje tribina koja bi obuhvatila ove teme ali i išla dalje – sa predlozima kako afirmisati lepo ponašanje i stvaralaštvo kod mladih u Svrljigu. Pozivam predsednicu opštine Jelenu Trifunović i čelnice Odbora Kola srpskih sestara Svrljiga da se sastanu sa Markom M. iz Kancelarije za mlade pri opštini Svrljig, kako bi zajednički napravili plan aktivnosti tokom školske 2014/2015. godine, koje bi rezultirale boljim životom mladih na teritoriji opštine Svrljig.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *